招生考试网
学历| 高考 美术高考 考研 自考 成考 专升本 中考 会考 外语| 四六级 职称英语 商务英语 公共英语 日语能力 翻译资格 JTEST
资格| 公务员 报关员 银行从业 司法 导游 教师资格 报关 财会| 会计证 经济师 会计职称 注册会计 税务师 资产评估 审计师
工程| 一建 二建 造价师 造价员 咨询师 监理师 安全师 医学| 卫生资格 执业医师 执业药师 执业护士 | 教案 论文 文档
IT类| 计算机等级 计算机软考 职称计算机 高校计算机 推荐-国家公务员 事业单位招聘 军校国防生 自主招生 艺术特长生 招飞
 3773考试网 - 大学英语四六级 - 英语六级 - 正文

2014年12月大学英语六级模拟试卷及答案(2)

来源:2exam.com 2014-9-19 16:17:23

 

  参考范文:

  ReOn Students'Interpersonal lationship

  Positive interpersonal relationships are vital for optimal humsit growth and development. However, in recent years, educators have expressed their concern about the ability of interpersonal relationship among students in institutions of higher education. According to a survey conducted by Hebei University, many

  college-age students regard interpersonal relationship as the biggest headache. Increasing diversity and rapid changes m our society make interacting with others more and more complex and difficult. With 1 united life experiences and social skills, college students face more challenges in dealing with interpersonal relationship. This is especially true for students coming from rural areas. Because of the lack of social skills, they are often rejected by others _ and rejection gives them even fewer chances to leam how to interact with others.

  In my opinion, now that interpersonal relationship is important to students* devclopmentj colleges should offer courses about comprehensive interpersonal relationships. The course should address the knowledge,skills, attitudes and behaviors involved in participating in positive relationships in the family and with individuals at school, m the conununity and in the workplace.

选词填空习题及答案

  A novel way of making computer memories, using bacteria FOR half a century, the (1) __________of progress in the computer industry has been to do more with less.  Moore's law famously observes that the number of transistors which can be crammed into a given space (2)__________ every 18 months.  The amount of data that can be stored has grown at a similar rate.

  Yet as (3)__________ get smaller, making them gets harder and more expensive.  On May 10th Paul Otellini, the boss of Intel, a big American chipmaker, put the price of a new chip factory at around $10 billion.  Happily for those that lack Intel's resources, there may be a cheaper option—namely to mimic Mother Nature,  who has been building tiny (4)__________, in the form of living cells and their components, for billions of years, and has thus got rather good at it.  A paper published in Small, a nanotechnology journal , sets out the latest example of the (5)__________.

  In it, a group of researchers led by Sarah Staniland at the University of Leeds, in Britain, describe using naturally occurring proteins to make arrays of tiny magnets,  similar to those employed to store information in disk drives.  The researchers took their (6)__________ from Magnetospirillum magneticum, a bacterium that is sensitive to the Earth's magnetic field thanks to the presence within its cells of flecks of magnetite, a form of iron oxide.  Previous work has isolated the protein that makes these miniature compasses. Using genetic engineering, the team managed to persuade a different bacterium—Escherichia coli, a ubiquitous critter that is a workhorse of biotechnology—to (7)__________ this protein in bulk.

  Next, they imprinted a block of gold with a microscopic chessboard pattern of chemicals.  Half the squares contained anchoring points for the protein.  The other half were left untreated as controls.

  They then dipped the gold into a solution containing the protein, allowing it to bind to the treated squares, and dunked the whole lot into a heated (8)__________ of iron salts.  After that, they examined the results with an electron microscope.

  Sure enough, groups of magnetite grains had materialised on the treated squares, shepherded into place by the bacterial protein.  In principle, each of these magnetic domains could store the one or the zero of a bit of information, according to how it was polarised.

  Getting from there to a real computer memory would be a long road.

  For a start, the grains of magnetite are not strong enough magnets to make a useful memory, and the size of each domain is huge by modern computing (9)__________.  But Dr Staniland reckons that, with enough tweaking, both of these objections could be dealt with.

  The (10)__________ of this approach is that it might not be so capital-intensive as building a fab.

  Growing things does not need as much kit as making them.

  If the tweaking could be done, therefore, the result might give the word biotechnology a whole new meaning.

  A) components

  B) advantage

  C) standards

  D) compliments

  E) essence

  F) inspiration

  G) disadvantage

  H) doubles

  I) solution

  J) resolution

  K) devices

  L) manufacture

  M) spirit

  N) product

  O) technique

  1.答案:

  1.E)essence

  2.H)doubles

  3.A)components

  4.K)devices

  5.O)technique

  6.F)inspiration

  7.L)manufacture

  8.I)solution

  9.C)standards

  10.B)advantage

仔细阅读

  Sugar—Friend VS Enemy

  A) Sugar is everywhere. It’s in our drinks, it’s in our foods, and it’s hidden in places we never would think of. Many would call sugar their friend in time of need, but in fact their so-called “good friend” could turn out to be their worst enemy in disguise. Sugar for many is something they may have been battling with for a long time. Here’s a simple three-step process to help you start to win back the battle for your health.

  B) The first step is to be aware of what sugar really does to your body. Most people will say they “know” that they shouldn’t have sugar, but they really can’t help it. To me that is a lack of true awareness of what sugar does to oneself. I don+t think many people will say that they want to hurt their body on purpose, but unless they know it’s really happening they will continue down that road. Sugar is slower to impact our health, and it,s that slow destructive process that is the most dangerous. Unfortunately, most people don’t know the damage until it has already been done.

  C) Sugar increases fat storing. Possibly the most important hormone in the body is insulin (胰岛素),when it comes to weight loss and health. Insulin is the main hormone that we have full control over daily through our diet and lifestyle. When we eat sugar and it enters into our bloodstream too quickly, we have a spike in blood sugar levels. Now in times of high activity we are able to burn it off, but if we are sitting around this is not a good thing. So in response to that high level of blood sugar, the body will release more insulin into the bloodstream. Insulin will then take the excess glucose (葡萄糖)and try to find a place to store it. If your muscles are all full or have insulin resistance) then the best place to put the excess glucose is fat cells. When insulin is high, the fat cells are told to shut down any process of releasing stored fat into the blood for burning. With chronic high insulin spikes comes a resistance to it by your cells, leading to more insulin production, leading to more fat storing, and more resistance, eventually going down a road of diabetes and ill health for the whole body.

  D) Sugar also disrupts normal brain function. I think most people can relate to mood swings and energy highs/lows that come after a high sugar meal. Sugar can also be the source of many people’s increased anxiety and depression. Let us not also forget the kids with ever-increasing attention “disorders” and behavioral issues. Sugar is not helping with that, either. In fact, there have been many studies that show when taking sugar out of a kid’s diet and increasing fat intake, their attention ability increases, their behavior changes for the better.

  E) Sugar decreases your overall health and makes you age quicker. Too much sugar will lower your overall immune system increase destructive inflammation, lead to essential mineral deficiencies in the body, feed bad bacteria growth in your gut and other wonderful stuff. Aging is just a fancy word for the body breaking down quicker than it can repair itself, as that is what happens when we get older. Aging also is accelerated by the increasing risks of all degenerative diseases such as diabetes, osteoporosis, heart disease and cancers. We are all going to get older, but it doesn’t mean that we have to “age” quicker.

  F) The second step is to realize you are in 100% control of your actions. This could be the most underrated yet the most important step, as we are the only person who controls what we put into our body. Everything starts in what we choose to put in our mouths. Some people may say

  they can’t control their sugar cravings, but that is already admitting defeat and giving up power to some “cosmic sugar influence” out there. We can pass on dessert, we don’t need to buy a candy bar, we can drink water instead of soda, but the choice is ours to make.

  G) Also many like to call it an “addiction”. This is just another way to give up your own personal power of choice. While sugar can have “addictive like” qualities, it’s not something that you own or is a part of you. Fight the battle and you will get over the addictive feelings, they will go away. But if you call it an addiction and make it part of you, then it is yours to keep forever. Be free from it, let go. Take back control and anything is possible.

  H) The third step is to just live the daily journey one choice at a time. Life is just a series of present moments, and the choices we make in those moments. So let,s just focus on what we can do right now instead of worrying about what has happened in the past or may or may not happen in the future. “Now” is all we have and all we need to focus on.

  I) Choose to eat more natural foods. Choose whole food proteins, healthy fats and natural sources of carbohydrates. If it wasn’t around a thousand years ago or is made by man (and not nature), chances are you don’t need it. Note how it says “Choose” above, as it is your choice. Find the hidden sources of sugars and remove them. Sugar is hidden in places such as sauces, ketchup, soups, processed foods, drinks, so called health bars, and more. Become a label reader and see how much sugar you are consistently putting into your body. Don’t fall for the marketing trick either of “low fat”, because that usually means “more sugar”.

  1. We are able to lower blood sugar levels by taking part in intense activities.

  2. If you consider sugar as an addiction and call it something that you own, you won"t get rid of it forever.

  3. In the author’s opinion, the reason why many people can$t help having sugar is that they are unaware of its danger.

  4. When insulin in the bloodstream is high, fat cells will stop releasing stored fat.

  5. The author believes that sugar which we called “good friend” in time of need in fact is a hidden enemy.

  6. Many studies show that sugar-free diets with more fat can improve children’s attention ability.

  7. The truth that we get older is that our body breaks down faster than it can be self?repaired.

  8. You yield to your addictive feelings, which means you give up your own personal power of choice.

  9. The author believes that taking high sugar meals may result in mood fluctuation.

  10. To be healthy, what we should do now is to eat natural foods and get rid of the hidden sources of sugars.

  【文章精要】

  糖类食品无处不在,影响了人们的健康。作者建议人们做到以下三个步骤, 以保证健康的生活:第一,真正了解糖对人体的危害;第二,完全控制自己吃糖 的欲望;第三,做到健康饮食,远离糖类食品。

  【答案解析】

  1. c 本题是对c段第四、五句话的总结。文章提到,我们吃下的糖很快会进人 血液中,导致体内的血糖水平达到峰值,而进行剧烈运动可以降低这个峰 值。题目中的intense activities与文中的high activity同义;题目中的lower和 原文中的burn off属于同义转述。

  2. G 本题信息来自G段倒数第三句话。题目中的consider„as对应原文的call it;

  题目中的call it something that you own 对应原文的make it part of you;题目 中的won’t get rid of对应原文的keep。

  3. B 本题信息是对B段前三句的总结。文章指出,大多数人都知道不应该吃

  糖,但是他们忍不住,在作者看来,他们缺乏对糖的害处的真正认识。题 目中的 unaware of its danger是对原文 lack of true awareness of what sugar does to oneself的同义转述。

  4. C 本题信息来自C段倒数第二句话。文章指出,当血液中胰岛素的含量很高时,脂肪细胞就会停止将储存的脂肪释放到血液中消耗掉,题目中的stop 对应原文中的shut down any process of。

  5. A 本题信息来自A段的第三句话,此句是一个用but连接的前后语义转折句。

  文章指出,很多人在需要糖的时候把它们当作朋友,但事实上,糖是披着 “好朋友”外衣的最糟糕的敌人,题目中的hidden与原文中的in disguise相 对应。

  6. D 本题信息来自D段最后一句话。文章指出,事实上有许多研究表明,去掉儿童饮食中的糖分,增加脂肪摄入,可以增强他们的注意力。题目中的 sugar-free diets with more fat对应原文的 when taking sugar out of a kid’s diet and increasing fat intake ;题目中的 improve children’s attention ability对应原 文的their attention ability increases。

  7. E 本题信息来自E段第三句话。文章提到,所谓衰老就是身体的衰退速度比

  其自身的修复速度快,随着我们年龄的增长,衰老一直在进行着。题目中 的The truth对应原文的is just a fancy word for;题目中的faster than对应原 文的quicker than。

  8. F 本题信息来自F段第四句话。文章提到,许多人忍不住吃糖,把这称之为上瘾,其实这就是以另一种方式放弃了个人的选择权。可以理解成你不能 控制自己的选择,被欲望控制了。题目中的yield to对应原文的defeat。

  9. D 本题信息来自D段第二句话。文章提到,作者认为大多数人在吃过含糖量高的食物后,都经历过情绪波动,或者精力水平或高或低。题目中的result in对应原文的relate to;题目中的mood fluctuation对应原文的mood swings。

  10. I本题信息来自I段的第一句话和第五句话。I段第一句话提到,我们要选择吃绿色天然食品,接着提出要找到食物中隐藏的糖,然后将它们除掉。题目中的get rid of对应原文中的remove。

阅读理解

  In the past century Irish painting has changes from a British-influenced lyrical tradition to an art that evokes the ruggedness and roots of an Irish Celtic past. At the turn of the twentieth century Irish painters, including notables Walter Frederick Osborne and Sir William Orpen, looked elsewhere for influence. Osborne’s exposure to “plein air” painting deeply impacted his stylistic development; and Orpen allied himself with a group of English artists, while at the same time participated in the French avant-garde experiment, both as painter and teacher.

  However, nationalist energies were beginning to coalesce (接合),reviving interest in Irish culture-including Irish visual arts. Beatrice Elvery’s (1907), a landmark achievement, merged the devotional simplicity of fifteenth-century Italian painting with the iconography (肖像画法) of Ireland’s Celtic past, linking the history of Irish Catholicism with the still-nasce t (初生的) Irish republic. And, although also captivated by the French plein air school, Sir John Lavery invoked the mythology of his native land for a 1928 commission to paint the central figure for the bank note of the new Irish Free State. Lavery chose as this figure, with her arm on a Celtic harp (竖琴),the national symbol of independent Ireland.

  In Irish painting from about 1910, memories of Edwardian romanticism coexisted with a new sense of realism,exemplified by the paintings of Paul Henry and Se Keating, a student of Orpen’s. realism also crept into the work of Edwardians Lavery and Orpen, both of whom made paintings depicting World WarⅠ,Lavery with a distanced Victorian nobility, Orpen closer to the front, revealing a more sinister and realistic vision. Meanwhile, counterpoint to the Edwardians and realists came Jack B. Yeats, whose travels throughout the rugged and more authentically Irish West led him to depict subjects ranging from street scenes in Dublin to boxing matches and funerals. Fusing close observations of Irish life and icons with an Irish identity in a new way, Yeats changed the face of Irish painting and became the most important Irishartist of his century.

  1. Which of the following art most probably exerted the greatest influence on Irish painting in the 19th century?

  A. British lyrical tradition B. French avant-garde experiment  C. notionalist energies D. Italian painting

  2. It is implied_________was least influenced by the contemporary art of Frence.

  A. Sir John Lavery B. Sir William Orpen  C. Beatrice Elvery  D. Se Keating

  3. Which of the following best explains the author’s use of the word “counterpoint” in referring to Yeats?

  A. Yeats’ paintings differed significantly in subject matter from those of his contemporaries in Ireland.

  B. Yeats reacted to the realism of his contemporary artists by invoking nineteenth-century naturalism in his own painting style.

  C. Yeats avoided religious and mythological themes in favor of mundane portrayals of Irish life.

  D. Yeats built upon the realism painting tradition, elevating it to unprecedented artistic heights.

  4. The author points out the coexistence of romanticism and realism most probably in order to show that_________.

  A. Irish painters of the early twentieth century tended to romanticize the harsh reality of war

  B. for a time painters from each school influenced painters from the other school

  C. Yeats was influenced by both the romantic and realist schools of Irish painting

  D. the transition in Irish painting from one predominant style to the other was not an abrupt one

  5. The most likely topic of the paragraph followed is _________.

  A. The Role of Celtic Mythology in Irish Painting

  B. Who Deserves Credit for the Preeminence of Yeats among Irish Painters?

  C. Realism vs. Romanticism: Ireland’s Struggle for National Identity

  D. Irish Paintings: Reflections of an Emerging Independent State

  答案AAADD

  The moden world only recently reached the Yanomano, a native people of the Amazon basin. Sheltered by thick rainforest,the Yanomano lived a self-contained existence until gold was discovered in their jungle homeland. Miners flocked into the forests, cutting down trees and bringing disease and shot those Yanomano who would not get out of the way. In just seven years from the early 1980s, the population fell 20 per cent.

  Hands Around the World, a native American cultural association, says the Yanomano are believed to be the most culturally intact people in the world. They wear loin cloths, use fire sticks and decorate their bodies with dye from a red berry(桨果). They don’t use the wheel and the only metal they use is what has been traded to them by outsiders. When a Yanomano dies, the body is burned and the remaining bones crushed into a powder and turned into a drink that is later consumed by mourners in memory of the dead.

  A Hands Around the World report says that in South America not only are the cultures and traditions in danger of disappearing, but some tribes are in danger of extinction. “The Yanomano is a well-known tribe that is rapidly losing its members through the destruction of Western disease,” the report says. Before illegal gold miners entered their rainforest, the Yanomano were isolated from modern sociaty.

  They occupy dense jungle north of the Amazon River between Venezuela and Brazil and are catalogued by anthropologists(人类学家) as neo-indians with cultural characteristics that date back more than 8,000 years. Each community lives in a circular communal house, some of which sleep up to 400, built around a central square.

  Though many Yanomano men are monogamous, it is not unusual for them to have two or more wives. Anthropologists from the University of Wisconsin say polygamy is a way to increase one’s wealth because having a large family increases help with hunting and cultivating the land. These marriages result in a shortage of women for other men to marry, which has led to inter-tribal wars.

  Each Yanomano man is responsible for clearing his land for gardening, using slash-and-hum farming methods. They grow plantains, a type of banana eaten cooked, and hunt game animals, fish and anaconda(南美热带蟒蛇) using bows and arrows.

  1. Miners flocked into the forest and shot those Yanomano who _______.

  A. sheltered in thick rainforest   B. would not leave their jungle homeland

  C. lived a self-contained existence   D. would stand in their way

  2. The organization called Hands Around the World believes that culturally, the Yanomano is the world’s__________.

  A. most primitive people  B. most backward people C. most advanced people   D. oldest people

  3. Which of the following is NOT true according to an American cultural association report?

  A. In South America, the cultures are on the verge of extinction.

  B. In South America, the traditions are on the verge of extinction.

  C. In South America, the Yanomano can survive extinction.

  D. In South America, some tribes are on the verge of extinction.

  4. ___caused the Yanomano to have inter-tribal wars.

  A. The shortage of women resulting from polygamy B. The difference in wealth resulting from polygamy

  C. The shortage of women resulting from monogamy D. The difference in wealth resulting from monogamy

  5. We can infer from the passage that it is imperative for us to protect the Yanomano because__________.

  A. it is a clturally most intact people B. it is a primitive people deep in jungle

  C. it is a native people of the Amazon basin D. it is primitive people in danger of disappearing

  答案DACCD

  翻译

  长久以来,人们一直对市区公园是否应该收门票的话题争论不休。一些人认为市区公园是用纳税人的钱建立起来的,是供人们休闲、娱乐的公共场所,因此应该是免费的。另一方面,还有一些人称,考虑到中国人口众多,公民责任意识淡薄的情况,一旦免费开放市区公园,这些公园会管理不善,将不可避免地受到损坏。综合考虑两种观点,我较认同后者。可以确定的是市区公园免费开放要与经济发展情况相适应,因为这需要财政的支持。因此,以中国现有的经济水平,免费开放市区公园的目标要逐步实现。

  参考译文

  The question whether urban parks should charge an entrance fee or not has been a source of controversy for a long time. On the one hand, some people claim that urban parks, supposed to be places where people have leisure and entertainment, are public establishments that have been created with taxpayers’ money and thus should be free. On the other hand, some others maintain that, considering China’s large population and lack of a sense of civic duty, once the parks are free of charge, they will not be properly managed and will inevitably be damaged. When considering opinions of both sides, I am inclined to the latter view. It’s certain that free entry to urban parks should proceed with economic development, as it needs financial support. Hence, the current economic level in China reflects that free entry to parks can only be realized step by step


  • 上一个文章:
  • 网站版权与免责声明
    ①由于各方面情况的不断调整与变化,本网所提供的相关信息请以权威部门公布的正式信息为准.
    ②本网转载的文/图等稿件出于非商业性目的,如转载稿涉及版权及个人隐私等问题,请在两周内邮件fjksw@163.com联系.
    最新文章


    | 关于我们 | 联系我们 | 版权申明 | 网站导航 |
    琼ICP备12003406号