招生考试网
学历| 高考 美术高考 考研 自考 成考 专升本 中考 会考 外语| 四六级 职称英语 商务英语 公共英语 日语能力 翻译资格 JTEST
资格| 公务员 报关员 银行从业 司法 导游 教师资格 报关 财会| 会计证 经济师 会计职称 注册会计 税务师 资产评估 审计师
工程| 一建 二建 造价师 造价员 咨询师 监理师 安全师 医学| 卫生资格 执业医师 执业药师 执业护士 | 教案 论文 文档
IT类| 计算机等级 计算机软考 职称计算机 高校计算机 推荐-国家公务员 事业单位招聘 军校国防生 自主招生 艺术特长生 招飞
 3773考试网 - 英语四六级 - 考试辅导 - 正文

2010年6月英语六级考试高频词汇汇总解析(16)

来源:fjzsksw.com 2010-4-22 17:25:38

1. For many patients, institutional care is the most ________ and beneficial form of care.(重复98年的考题)

  A. pertinent相关的中肯的

  B. appropriate合适的

  ▲C. acute敏锐的急性病▲chronic慢性病

  D. persistent坚持

  answer:B

  2. Among all the changes resulting from the ________ entry of women into the work force, the transformation that has occurred in the women themselves is not the least important.

  A. massive大量的

  B. quantitative关心数量关心数字的

  C. surplus多余的过剩的(从99年开始它就成为选项的一员,但是始终不会答案)

  ×D. persistent难以对付的可怕的

  resulting from来源于

  is not the least important = is most important

  answer:A

  3. Mr. Smith became very ________ when it was suggested that he had made a mistake.

  A. ingenious聪明的敏锐的

  B. empirical凭经验的非理论的arbitrary主观的凭经验的(哲学词找不到例句不会考)

  C. objective客观的

  D. indignant愤怒的resent恼怒憎恨(indignation n.) antagonist愤怒的排外的

  blunder犯错误

  commit a blunder

  answer:D

  4. Rumours are everywhere, spreading fear, damaging reputations, and turning calm situations into ________ ones.

  A. turbulent混乱的不安宁的

  B. tragic悲剧的

  C. vulnerable脆弱的易受伤害的

  D. suspicious可疑的

  answer:A

  5. The ________ cycle of life and death is a subject of insterest to seiectists and philosophers alike.

  A. incompatible矛盾的不相容的

  ▲B. exceeding非常的极度的

  ★C. instantaneous

  D. eternal永恒的

  answer:D

  6. She remains confident and ________ untroubled by our persent problems.

  A. indefinitely不确定的模糊的

  B. infinitely极端的无限的极大的

  C. optimistically乐观的

  D. seemingly表面的看上去的

  untroubled平静

  answer:C

  ★7. Fiber-optic cables can carry hundreds of telephone conversations ________.

  A. simultaneously同时

  B. spontaneously自然的

  C. homogeneously同等性质的

  D. contemporarily同时代的当代的

  answer:A

  8. The police were alterted that the escaped criminal might be in the ________.(猜得)

  A. vain空的虚无飘渺的

  B. vicinity附近周围

  C. court法院

  D. jail监狱

  answer:B

  9. Whether you live to eat or eat to live, food is a major ________ in every family's budget.

  A. nutrition

  B. expenditure花费费用

  C. routine例行公事常规

  D. provision供应量

  budget预算

  answer:B

  10. Now a paper in Science argues that organic chemicals in the rock come mostly from ________ on earth rather than bacteria on Mars.(7.8%每人给0.5)

  A. configuration结构分布形状

  B. constitution宪法事物的一般结构

  C. condemnation批评责难

  D. contamination化学污染放射性污染

  answer:D



  • 上一个文章:
  • 网站版权与免责声明
    ①由于各方面情况的不断调整与变化,本网所提供的相关信息请以权威部门公布的正式信息为准.
    ②本网转载的文/图等稿件出于非商业性目的,如转载稿涉及版权及个人隐私等问题,请在两周内邮件fjksw@163.com联系.


    | 关于我们 | 联系我们 | 版权申明 | 网站导航 |
    琼ICP备12003406号