招生考试网
学历类| 阳光高考 研 究 生 自学考试 成人高考 专 升 本 中考会考   外语类| 四 六 级 职称英语 商务英语 公共英语 日语能力
资格类| 公 务 员 报 关 员 银行从业 司法考试 导 游 证 教师资格   财会类| 会 计 证 经 济 师 会计职称 注册会计 税 务 师
工程类| 一级建造 二级建造 造 价 师 造 价 员 咨 询 师 监 理 师   医学类| 卫生资格 执业医师 执业药师 执业护士 国际护士
计算机| 等级考试 软件水平 应用能力 其它类| 书画等级 美国高考 驾 驶 员 书法等级 少儿英语 报 检 员 单 证 员 出国留学
 招生考试网 - 中考网 - 各省中考 - 广东中考 - 清远中考 - 正文
清远2011中考英语试题试卷及参考答案
来源:2exam.com 2011-7-25 10:49:17 【字体:小 大】

 

【2011清远】(选择型) B
  Nowadays, computer games are becoming more and more popular in many cities and towns. A lot of small shops along busy streets have been made into small game houses in order to get more money. These places are always crowded with people, especially young boys.
  In the computer game houses, people spend a lot of money competing (较量) with the machines. It's hard for one to win the computer, but one can make pr ogress after trying again and again. People have a kind of gambling psychology(赌博心理) when they play computer games. The more they lose, the more they want to win. When class is over, the school boys run to the nearby computer game houses. Little by little! (渐渐地), they forget all about their lessons and fall far behind others. Some of them can get enough money from their parents. But some of them are not lucky enough to get the money. They begin to take away other students' money and become thieves.
  56. Who always go to the computer game houses?
  A. Young girls   B. Young children    C. Young students  D. Young boys.
  57. People made small shops into small game houses in order to ______.
  A. make computer games more popular       B. get more money
  C. help people to learn computer better        D. make people happy
  58. What must be brought to play games in the game homes?
  A. Tickets.   B Paper    C. Cards.   D. Money.
  59. What will happen to the boys if they keep going to the game houses?
  A. They will win a lot of money.
  B. They will make a lot of good friends there.
  C. They will fail in their study and even break laws.
  D. They will live a happy life in the future.
  60. What is the passage mainly about?
  A. Game houses have a bad effect on young boys.
  B. More and more small shops have been made into game houses.
  C. Young boys spend a lot of money playing computer games.
  D. People play games better after trying again and again.
  【主旨大意】本文介绍了电脑游戏的流行对人产生不好的影响。
  56.D  细节题。根据第一段最后一句“These places are always crowded with people, especially young boys.”。
  57.B  细节题。根据第一段“A lot of small shops along busy streets have been made into small game houses in order to get more money.”。
  58.D  细节题。根据第二段“In the computer game houses, people spend a lot of money competing”。
  59.C  主旨大意题。根据最后一段的最后三行:他们忘记了所有的课程,成绩落后,但有些学生偷同学的钱,变成了小偷。
  60.A  主旨大意题。由于人的赌博心理,慢慢地电脑游戏影响了人的生活,学习等。
  【2011清远】第二节 配对阅读共5小题,每小题2分,共10分
  右栏是一些电视节目频道,请根据左栏人物的相关信息,在右栏中找出与他们匹配的节目频频,并将答案的字母编号填入答题卡标号为61—65的空格中。

  61. Angle is very interested in law and she enjoys law programs on TV.
  62. Rebecca enjoys watching English news on TV every day.
  63.Robert it a foothball fan and he enjoys watching football matches and sports news on TV
  64. Lynn it very good at singing and performing. She often watches art and music shows on TV.
  65. Li Ming is from Guangdong but be works in Beijing. He enjoys watching news about Guangdong every day.A. CCTV 5 offers sports news and matches home and abroad. It is a very good channel for sports lovers.
  B. CCTV 9 offers different kinds of English Programs all the day. News in English and English Speech Competitions are shown on his channel.
  C. On Channel CCTV 3, you can enjoy different kinds of art and music shows.
  D. CCTV 6 is a movie channel. You can enjoy movies home and abroad 24 hours a day on this channel

  E. Guangdong TV mainly offers news about Guangdong Province.  People from Guangdong would like to watch it to know what has happened in their home town.
  F. At 12:35 every day, you can watch reports about law on CCTV 1. Law experts(专家) are invited to join the program to give their opinions on law problems.
  61.F 62.B 63.A 64.C 65.E

将这篇文章一键分享到: Qzone一键分享 新浪微博分享 网易微博分享 分享到人人网 转贴到开心网 QQ书签 Google书签 Del.icio.us
  • 上一个文章:

  • 下一个文章: 没有了
  • 网站版权与免责声明
    ①由于各方面情况的不断调整与变化,本网所提供的相关信息请以权威部门公布的正式信息为准.
    ②本网转载的文/图等稿件出于非商业性目的,如转载稿涉及版权等问题,请在两周内来电联系.
    推荐文章
  • 此栏目下没有推荐文章
  •