招生考试网
学历类| 阳光高考 研 究 生 自学考试 成人高考 专 升 本 中考会考   外语类| 四 六 级 职称英语 商务英语 公共英语 日语能力
资格类| 公 务 员 报 关 员 银行从业 司法考试 导 游 证 教师资格   财会类| 会 计 证 经 济 师 会计职称 注册会计 税 务 师
工程类| 一级建造 二级建造 造 价 师 造 价 员 咨 询 师 监 理 师   医学类| 卫生资格 执业医师 执业药师 执业护士 国际护士
计算机| 等级考试 软件水平 应用能力 其它类| 书画等级 美国高考 驾 驶 员 书法等级 少儿英语 报 检 员 单 证 员 出国留学
 招生考试网 - 中考网 - 各省中考 - 黑龙江中考 - 大庆中考 - 正文
大庆2011中考英语试题及参考答案
来源:2exam.com 2011-9-5 10:13:46 【字体:小 大】

 

2011大庆) (D)
  Fashion isn't very environmentally-friendly because it makes people buy things they don't need, just because they're new. We want to take care of the environment, we don't want to pol?lute the air and we don't want to waste energy and resources. But we also want to be fashiona?ble. How can we buy fashionable clothes and protect the environment?
  Old styles are fashionable again, so one way is to buy second-hand clothes - recycled clothes. Another way is to buy' fair trade clothes. These clothes are either recycled or made in a ' way that protects the environment. They also protect the people who make the clothes.
  Surprisingly, white cotton is one of the least environmentally-friendly crops of all. To pro?tect the cotton, the growers use chemicals that pollute water, make farm workers ill and kill wildlife. New materials, such as hemp and bamboo, grow quickly and are more environmental?ly-friendly. These materials are very soft, and look fantastic. The best materials are coloured using natural dyes, made from plants.
  Environmentally-friendly clothes are practical but until now they were often dull. Now fashion-designers are working with these materials and the clothes are beautiful as well. So now we can buy fashionable clothes that are also environmentally-friendly.
  (  ) 46. Why do people often buy things they don't need? Because_.
  A. new things can be more comfortable
  B. everyone wants to be fashionable
  C. people are richer than before now
  D. people care about the environment
  (  ) 47. What's the topic for paragraph 2?
  A. Recycled fashion. B. The problem with fashion.
  C. Fashion doesn't have to pollute.       D. New materials.
  ( )48. Which of the following is more environmentally-friendly?
  A. Materials soft and looking fantastic.
  B. Any materials coloured using natural dyes.
  C. Hemp and bamboo.
  D. White cotton.
  (  ) 49. Why are environmentally -friendly clothes more fashionable now? Because______.
  A. people pay more attention to our environment
  B. environmentally-friendly clothes are practical
  C. all old styles become fashionable again
  D. fashion-designers are working to make them beautiful
  (  )  50. What is the best title for the passage?
  A. Cotton or Hemp and Bamboo?
  B. Environmentally-friendly Clothes
  C. Old Style, New Fashion Again
  D. Fashion and the Environment
  46-50 BABDD
  第二节 非选择题(共40分)
  ( 2011大庆)VI. Communication (本题共5小题,每小题1分,共5分)
  Complete the dialogue with proper words, one word for each blank.
  A: I'll miss you, Diana!
  B: Oh, I feel just the 51 ! We must try to continue our friendship, even though we will no 52 be at school together.
  A: Yes. I wish we weren't going to different senior high schools. I feel really sorry to have to say 53 to you and all our other old friends.
  B: We'll make new friends, too, though! But let's promise to stay in 54 . We may not see each other so often, but we can get together in the summer vacation.
  A: Yes, that's a good 55 . And think of all the happy times we'll have then!
  51.____52. ____53. ____ 54. ____ 55. ____
  ( 2011大庆)VII. Reading Comprehension(本题共15小题,A题每小题1分,B题每小题2分,共20分)
  (A) Fill in each blank with a proper word with the help of the first letter.
  Wood-block printing was invented sometime between the 4th and the 7th c 56 in Chi?na. The earliest book that we have was p 57 in 868 and was found in a Dunhuang cave. Wood-block printing took a long time because a new block was needed for every p 58 in z book. By the 1 Ith century printed books could be f 59 all over China. They included books of Confucius' thoughts, dictionaries, and books on maths. In 1340, books could be printed u-sing two c   60 , black and red.
  A 61 the Chinese learnt about printing so early, printing was not introduced in other parts of the world for hundreds of years. It is thought that when the great Italian traveler Marco Polo visited China in the 13th century, he s 62 printed books. It is possible that Marco Po?lo brought that k 63 to Europe. But printed books did not come to Europe u 64 1450 when a German called Johann Gutenberg i 65 a printing machine. Twenty-four years later, in 1474, an Englishman called William Caxton printed the first printed book in English. His second book was about the game of chess. Caxton printed about a hundred books, and some can still be found today in museums.
  56. c_____57. p_____ 58. p_____59. f_____ 60. c_____
  61. A_____ 62. s_____ 63. k_____ 64. u_____ 65. i_____
  答案: 【文章大意】    本文介绍了木版印刷的历史和它的发展过程。1. century  木版印刷在公元4世纪到公元7世纪在中国发明的。2. published  由后面可知,最早的书于868年被出版。3. page  由木版印刷的介绍可知,最先的木版印刷对每一本书的每一页都需要一个新木块。4. found  随着木版印刷的发展,在11世纪之前,这些印刷的书在中国到处都能发现。5. colors  由后面可知,表示两种颜色。6. Although  句意:尽管中国人了解印刷如此早,但印刷数百年来没有传到世界别的地方去。由句意可知,表示让步,用although引导。7. saw  马可?波罗来到中国看到了印刷的书。8. knowledge  由上文可知,欧洲的印刷书可能是马可?波罗把这种学问带去的。9. until  not…until直到……才。10. invented  由句意可知,在1450年,名叫Johann Gutenberg的德国人发明了印刷机器。

将这篇文章一键分享到: Qzone一键分享 新浪微博分享 网易微博分享 分享到人人网 转贴到开心网 QQ书签 Google书签 Del.icio.us
  • 上一个文章:

  • 下一个文章: 没有了
  • 网站版权与免责声明
    ①由于各方面情况的不断调整与变化,本网所提供的相关信息请以权威部门公布的正式信息为准.
    ②本网转载的文/图等稿件出于非商业性目的,如转载稿涉及版权等问题,请在两周内来电联系.