招生考试网
学历类| 阳光高考 研 究 生 自学考试 成人高考 专 升 本 中考会考   外语类| 四 六 级 职称英语 商务英语 公共英语 日语能力
资格类| 公 务 员 报 关 员 银行从业 司法考试 导 游 证 教师资格   财会类| 会 计 证 经 济 师 会计职称 注册会计 税 务 师
工程类| 一级建造 二级建造 造 价 师 造 价 员 咨 询 师 监 理 师   医学类| 卫生资格 执业医师 执业药师 执业护士 国际护士
计算机| 等级考试 软件水平 应用能力 其它类| 书画等级 美国高考 驾 驶 员 书法等级 少儿英语 报 检 员 单 证 员 出国留学
 招生考试网 - 中考网 - 各省中考 - 湖南中考 - 衡阳中考 - 正文
衡阳2011中考英语试题试卷及参考答案
来源:2exam.com 2011-10-10 10:31:56 【字体:小 大】

 

(2011 湖南衡阳 ) 32.-What a beautiful picture you are drawing!

  -_____________

  A. You're great!           B. I'm proud of you.      C. Thank you.

  答案:C

  【解析】情境考查。当别人给予赞美时,应该说"谢谢"。

  (2011 湖南衡阳 ) B)完形填空。通读短文,掌握大意,然后从所给A、B、C三个选顶中选出一个最佳答案。(共10小题,计10分)

  Most people want to be happy, but few know how to find happiness. Money and success alone do not bring   33  .Happiness depends on   34  .In other words, we make our own happiness. Here are a few   35   to help you happier.

  The first secret of happiness is to enjoy the simple things in life. Too often, we   36   so much time thinking about future-for example, getting into college or getting a good job-that, we fail to enjoy the present(现在).You should enjoy life's simple   37  ,such as reading a good book, listening to your favorite music, or spending time with close friends. People who have several   38   friends live happier and healthier lives.

  Another secret to lead a happy life is to be active and have   39  .When you are dancing or playing sports, you can forget about your problems, and   40   think about the activity.

  Finally, many people find happiness in helping   41  .If you want to feel happier, do   42   nice for someone. You can help a friend with his or her lessons, go shopping to buy food for your family members, or simply help out around the house by washing the dishes.

  (  ) 33.A.happiness            B. goodness              C. health

  (  ) 34.A.them                 B. yourself             C. ourselves

  (  ) 35.A.problems             B. suggestions          C. advice

  (  ) 36.A.take                 B. cost                 C. spend

  (  ) 37.A.pleasures            B. pleasant             C. interest

  (  ) 38.A.closely              B. close                C. better

  (  ) 39.A.friends              B. money                C. hobbies

  (  ) 40.A.sometimes            B. only                 C. seldom

  (  ) 41.A.others               B. himself              C. parents

  (  ) 42.A.anything             B. nothing              C. something

  【主旨大意】本文主要讲述了体验幸福的三个秘密。

  33. 答案:A解析: 金钱和成功不能给人带来幸福。

  34. 答案:B解析:幸福全靠你自己。[来源:学+科+网Z+X+X+K]

  35. 答案:B解析: 以下是帮助你感到幸福的几条建议。

  36. 答案:C解析:固定词组,spend doing sth.

  37. 答案:A解析:根据句意:我们应该享受生活的简单快乐。

  38. 答案: B解析:根据句意:拥有亲密朋友的人生活的更高兴。

  39. 答案:C解析:根据上下文:拥有健康的生活习惯不可缺少。

  40. 答案:B解析:有了爱好,就会转移注意力,把精力放在活动中。

  41. 答案:A解析:根据句意:在助人中体验幸福。

  42. 答案:C解析:为别人做些好事,你会感到很幸福。

  Ⅲ.阅读技能。(共20小题,计40分)

  判断型(A)

  (2011 湖南衡阳 )阅读下面文章,并根据短文内容判断文后句子的正误。正确的用(T),错误的用(F)。(共5小题,计10分)[来源:学科网]

  A big earthquake happened in Japan a few months ago. It was a 9.0 on the Richter scale(里氏).It caused a tsunami(海啸) and a nuclear leak(核泄露).Thousands of people died and millions of Japanese lost their homes.

  However, the disaster didn't cause panic(恐慌) among Japanese people. When the earthquake happened, people left dangerous places in an orderly way. After the shock, they waited in line for food and water. There was no robbing or stampeding(惊逃).

  The Japanese are ready for an earthquake at any time. Almost every family has a survival kit(救生包),which has a flashlight, a radio, water and enough food for several days. It can keep people alive after an earthquake.

  Many earthquakes happen in China, too. Are you ready for too next earthquake?

  When an earthquake happens, protect yourself first. The life is the most important because where there is a life there is hope. Don't go back to get your money or computers. When an earthquake has ended, be careful because aftershocks(余震) may still happen. Make sure you wear shoes after an earthquake. There may be broken glass on the ground.

  We should always hope for the best but prepare for the worst.

  (  )43.The earthquake in March,2011 in Japan caused a tsunami and a nuclear leak.

  (  )44.The earthquake made Japanese fear.

  (  )45.Many Japanese people have lost their homes and their lives.

  (  )46.When the earthquake happens, you should go back to get your money.

  (  )47.There are few earthquakes in China.

  【主旨大意】日本发生里氏9.0级地震,震后人们从容应对,把损失降到最低限度。

  43、T细节考查。根据第一段:地震引发海啸和核泄漏。

  44、F细节考查。文章第二段:没有引起恐慌。

  45、 F综合理解。由于日本救生措施到位,没有事很多人丧生。

  46、F细节考查。文章倒数第二段:我们不能回去取钱以及电脑。

  47、F细节考查。文章第四段:中国是个地震多发国。

  任务型(B)

将这篇文章一键分享到: Qzone一键分享 新浪微博分享 网易微博分享 分享到人人网 转贴到开心网 QQ书签 Google书签 Del.icio.us
  • 上一个文章:

  • 下一个文章: 没有了
  • 网站版权与免责声明
    ①由于各方面情况的不断调整与变化,本网所提供的相关信息请以权威部门公布的正式信息为准.
    ②本网转载的文/图等稿件出于非商业性目的,如转载稿涉及版权等问题,请在两周内来电联系.
    最新文章