招生考试网
学历类| 阳光高考 研 究 生 自学考试 成人高考 专 升 本 中考会考   外语类| 四 六 级 职称英语 商务英语 公共英语 日语能力
资格类| 公 务 员 报 关 员 银行从业 司法考试 导 游 证 教师资格   财会类| 会 计 证 经 济 师 会计职称 注册会计 税 务 师
工程类| 一级建造 二级建造 造 价 师 造 价 员 咨 询 师 监 理 师   医学类| 卫生资格 执业医师 执业药师 执业护士 国际护士
计算机| 等级考试 软件水平 应用能力 其它类| 书画等级 美国高考 驾 驶 员 书法等级 少儿英语 报 检 员 单 证 员 出国留学
 招生考试网 - 中考网 - 各省中考 - 湖南中考 - 怀化中考 - 正文
怀化2011中考英语试题及答案解析
来源:2exam.com 2011-9-6 14:26:08 【字体:小 大】

 

Ⅲ.阅读技能 (三个部分,共20小题,计40分)
  【2011湖南怀化】(判断型)第一节  阅读短文,判断下列句子是否符合短文内容。符合的写“A”,不符合的写“B”。(共5小题,每小题2分)
  Water is the most important in our lives. Not Many people understand this but it’s quite true. The human body can go without food for a long time. We’ve got many examples for this. Yet two or three days without water can usually make people die. Man can’t live without water.
  Many people don’t understand how much water the human bod y needs to work well, and many people, especially young people, do not drink enough water, even in very hot weather. About two thirds of our body is water. When we do sports, some of the water will get away from our body. If we don’t drink some water, our body won’t have enough water. And if we don’t have enough water, we’ll feel tired and many of us will get ill. So you know how important water is to us.
  But at present we face water crisis(危机) . Water is becoming less and less. So, we should protect water resources(资源) and try our best to save water in our daily life. Here are some tips for saving water:
  1. Turn off the tap(水龙头) in lime.
  2. Take shorter showers.
  3. Don’t let water run while washing your face and reuse the water after we finish washing.
  4. Encourage your friends and neighbors to join in the action of saving water.
  41. Nobody can live without water.
  42. About one third of our body is water
  43. If one doesn't have enough water, he’ll feel tired and may get ill.
  44. We’d better take longer showers and let water run while washing.
  45. It’s our duty to protect water resources and save water.
  【主旨大意】本文主要介绍水的重要性,由此号召大家节约用水。
  41. A 根据这句话“Man can’t live without water.”得出答案。
  42. B 从这句话“About two thirds of our body is water.”看出答案。
  43. A 从这句话“And if we don’t have enough water, we’ll feel tired and many of us will get ill.”得出答案。
  44. B 根据提示第二、三两条,得出答案。
  45. A 纵观全文,得出答案。
  第二节 阅读短文或图表,从每题所给的A、B、C三个选项中,选出最佳选项,回答问题或完成句子。(共10小题,每题2分)
  【2011湖南怀化】(选择型)A
  One day a red rose blossomed(开花)in a forest. A pine tree not far away said: "What a beautiful flower. I wish I could he that lovely.
  The rose said: "I am the most beautiful plant in this forest. "
  Then the rose looked at a cactus(仙人掌)and said: " Look at that ugly plant. It is full of thorns (刺)"
  The pine tree said: "Red rose, you have thorns, too. " Sometimes, the rose would look at the cactus and say : "This plant is useless. How sorry I am to be his neighbor. "
  Summer came and the plants and animals needed water, but no rain fell. One day the rose saw birds stick(刺) their beaks(鸟嘴) into the cactus and then fly away. The rose asked what the birds were doing. The pine tree explained that the birds got water from the cactus. The pine tree told the rose: "You can also drink from it. The birds can bring water to you if you ask the cactus for help. "
  The rose fell ashamed(羞愧的), but asked the cactus for help. The cactus kindly
  agreed and the birds filled their beaks with water for the rose’s roots(根).
  So the rose learned:never judge(判断) anyone by appearance(外表).
  46 At the beginning of the story the rose thought that the cactus was     .
  A. ugly   B. lovely  C. beautiful
  47 Both the rose and the cactus have_______.
  A .thorns  B. leaves  C. fruit
  48. The underlined word "us eless" in this passage means "____ " in Chinese
  A. 无营养的 B. 不友好的 C. 无用的
  49. Which of the following is True according to the story?
  A. The birds could get water from the pine tree.
  B. The rose got water from the cactus at last.
  C .The pine tree wanted to get water from the rose.
  50. What’s the best title (标题) for the passage?
  A. Plants and birds
  B. Ways of growing roses
  C. Appearance isn't everything.
  【主旨大意】本文通过松树和玫瑰花的对话,告诉人们不可以貌取人的道理。
  46. A 根据这句话“Then the rose looked at a cactus(仙人掌)and said: " Look at that ugly plant.”得出答案。
  47. A 根据这句话“The pine tree said: "Red rose, you have thorns, too.”得出答案。
  48. C 根据上下文意思推断,得出答案。
  49. B 排除法,根据第五段内容可得出答案。
50. C 综合理解题。C项紧扣全文主旨。
  【2011湖南怀化】(选择型)B
  51. The sign on the left tells us that _______ .
  A. this is a place for us to swim
  B. it’s safe to swim in this place
  C. swimming is not allowed here
  【主旨大意】这是一个禁止游泳的标志。

将这篇文章一键分享到: Qzone一键分享 新浪微博分享 网易微博分享 分享到人人网 转贴到开心网 QQ书签 Google书签 Del.icio.us
  • 上一个文章:

  • 下一个文章: 没有了
  • 网站版权与免责声明
    ①由于各方面情况的不断调整与变化,本网所提供的相关信息请以权威部门公布的正式信息为准.
    ②本网转载的文/图等稿件出于非商业性目的,如转载稿涉及版权等问题,请在两周内来电联系.