招生考试网
学历类| 阳光高考 研 究 生 自学考试 成人高考 专 升 本 中考会考   外语类| 四 六 级 职称英语 商务英语 公共英语 日语能力
资格类| 公 务 员 报 关 员 银行从业 司法考试 导 游 证 教师资格   财会类| 会 计 证 经 济 师 会计职称 注册会计 税 务 师
工程类| 一级建造 二级建造 造 价 师 造 价 员 咨 询 师 监 理 师   医学类| 卫生资格 执业医师 执业药师 执业护士 国际护士
计算机| 等级考试 软件水平 应用能力 其它类| 书画等级 美国高考 驾 驶 员 书法等级 少儿英语 报 检 员 单 证 员 出国留学
 招生考试网 - 中考网 - 各省中考 - 浙江中考 - 丽水中考 - 正文
丽水2011中考英语试题及答案解析
来源:2exam.com 2011-8-25 10:07:01 【字体:小 大】

 

四、阅读理解(共15小题.每小题2分,满分30分〉
  阅读下面四则材料.从所给的A﹑B﹑C﹑D四个选项中选出最佳选项.
  【2011浙江丽水】(选择型)A
  46. Where can you probably see this note?
  A. A t home.B. At a hotel. C. In? restaurant. D. In a supermarket.
  47. How often are the bed things washed for the guest?
  A. Every day.  B. Every two days.
  C Every three days.D. Every week.
  48. According to the note, the guest is sugg ested to_______.
  A. have a new towel e very dayB. provide toothbrushes
  C. continue to use the same towelD. help clean the room
  【主旨大意】本文是针对旅馆客人的起居生活提出的建议。
  46. B 推理判断题。根据“We hope you will enjoy your stay here”可知应该是旅馆。
  47. B 细节理解题。根据“We wash the bed things every two days”可知。
  48. C 细节理解题。根据“We suggest you continue to use the towels”可知。
  【2011浙江丽水】(选择型)B
  The crowd stopped their talks as the runners came to the starting line. At this moment, all eyes were on two people. Mark, the favorite for the gold medal, and Jim,  a new face to all.
  Mark had won a lot of competitions in 3000 meters and was thought to be the finest runner in the country. Until a few months before, Jim was almost unknown outside his hometown. But he had won one competition a fter another, which was a big surprise. Many people thought Jim would also do very well this time. It was going to be an exciting race.
  Bang! The race started. For the first half, Jim ran with M ark in the leading group. At 1700 meters, Jim was about one meter behind Mark. Suddenly, the crowd stopped cheering. Mark fell and lay on the grass. He tried to get up, but his hand had been injured and was out of the race.
  The crowd believed that Jim had tripped (绊倒) Mark and they began to shout at him. Jim looked back and slowed down. Then ▲ ___. But the race was over for Jim, too. He was far behind others now. Jim was very unhappy because of what had happened.
  Later, after the judges (裁判) had studied the video of the race, they decided that Jim had done nothing wrong. Jim went to see Mark and said, “I’m sorry for...” “It's not your fault. I got injured myself in the leg. Such a thing never happens to me. I've got to see the doctor. "
  The two went on to become good friends and were often seen training together.
  49. Why was the race going to be exciting?
  A. Because it was a 3000—meter race.
  B. Because there were only two runners in the competition.
  C. Because both Mark and Jim were very good runners.
  D. Because a large crowd of people came to watch the competition.
  50. The crowd stopped cheering suddenly because ________.
  A. it began to rain heavily  B. Mark fell and lay on the grass
  C. Jim was about one meter behind Mark
  D. Jim ran with Mark in the leading group
  51. Which of the following can be put in the blank (空白处) in Paragraph 4?
  A. he went on with the race  B. the doctors came to help
  C. The judges told him to stop   D. he didn't know what had happened
  【主旨大意】本文主要讲述了一次比赛的意外结果让Jim 和Mark成为了好朋友,也让人们懂的了比赛的真正含义:友谊第一,比赛第二。
  49. C 细节理解题。根据“Many people thought Jim would also do very well this time.”可知这两个选手实力相当,不分伯仲。
  50. B 细节理解题。 由“Mark fell and lay on the grass. ”可知。
  51. A 推理判断题。由But the race was over for Jim, too. He was far behind others now.可知,Jim 在慢下来之后,准备再跑时,已经落在别人后面很远了。
  【2011浙江丽水】(选择型)C
  It's hard to imagine life without the Internet. How greatly it has changed our lives in the past 15 years since it was widely used. At the same time, however, the Internet has also caused some traditions to fall away (消失).
  E-mail is quicker and cheaper. Getting a handwritten letter from a friend has become a rare (稀有的) pleasure.
  Who would like to pay 60 yuan for 12 songs in a plastic case if you can find music in the Interact for free?
  When almost an y fact can be found within seconds through Google and Baidu, personal memory becomes less important. The Web can remember it for us.
  When was the last time you watched the world out of a window? When was the last time you read a favorite book once again? When was the last time you sat in the cinema with your family? More and more people lose themselves in the Internet. They show less interest and spend less time in the outside world.
  You’ve spent the past few years talking with your freinds on QQ, or reading about his or her QQ suqare, so meeting a freind is no longer as important as it once was.
  Have you ever found yourself doing homework with one eye on a QQ Space window? A growing number of people say the Internet is stopping young people from fixing their attention on anything for a long ti me.
  When you surf the Internet, it feels like something you're enjoying and nobody knows it. But when you realize just how many people are watching your every move, it might just make you mad. Many people have realized their personal information can be found easily in the Internet even they don't want to.
  52. According to the passage, the Internet has been widely used since ago.
  A. 12 yearsB. 14 yearsC. 15 yearsD. 60 years
  We can learn from Paragraph 5 that people spend more time these days.
  A. surfing the Internet   B. going to the cinema
  C. reading favorite booksD. watching the outside world
  54. Which of the following is TRUE according to the passage?
  A. Personal memory becomes more important.
  B. People get fewer handwritten letters from their friends now.
  C. You have to pay if you want to find some music in the Internet.
  D. Internet can help young people fix their attention on anything.
  55. From the passage we can learn that the writer ________ when some traditions are falling away.
  A. doesn’t care   B. seems happy   C. feels interested   D. is worried

将这篇文章一键分享到: Qzone一键分享 新浪微博分享 网易微博分享 分享到人人网 转贴到开心网 QQ书签 Google书签 Del.icio.us
  • 上一个文章: 没有了

  • 下一个文章: 没有了
  • 网站版权与免责声明
    ①由于各方面情况的不断调整与变化,本网所提供的相关信息请以权威部门公布的正式信息为准.
    ②本网转载的文/图等稿件出于非商业性目的,如转载稿涉及版权等问题,请在两周内来电联系.
    热门文章
  • 此栏目下没有热点文章
  • 推荐文章
  • 此栏目下没有推荐文章
  •