招生考试网
学历| 高考 美术高考 考研 自考 成考 专升本 中考 会考 外语| 四六级 职称英语 商务英语 公共英语 日语能力 翻译资格 JTEST
资格| 公务员 报关员 银行从业 司法 导游 教师资格 报关 财会| 会计证 经济师 会计职称 注册会计 税务师 资产评估 审计师
工程| 一建 二建 造价师 造价员 咨询师 监理师 安全师 医学| 卫生资格 执业医师 执业药师 执业护士 | 教案 论文 文档
IT类| 计算机等级 计算机软考 职称计算机 高校计算机 推荐-国家公务员 事业单位招聘 军校国防生 自主招生 艺术特长生 招飞
 3773考试网 - 英语四六级 - 模拟试题 - 正文

09年12月英语六级考试全真预测试题一答案(文都)

来源:fjzsksw.com 2009-12-17 16:56:45


  Section C
  Directions: In this section, you will hear a passage three times. When the passage is read for the first time, you should listen carefully for its general idea. When the passage is read for the second time, you are required to fill in the blanks numbered from 36 to 43 with the exact words you have just heard. For blanks numbered from 44 to 46 you are required to fill in the missing information. For these blanks, you can either use the exact words you have just heard or write down the main points in your own words. Finally, when the passage is read for the third time, you should check what you have written。
  He was a funny-looking man with a cheerful face, good-natured and a great talker. He was described by his student, the great philosopher Plato, as "the best and most just and wisest man。” Yet this same man was condemned to death for his beliefs by a jury composed of the leading figures of the time in Athens。
  The man was the Greek philosopher Socrates, and he was put to death for not believing in the recognized gods and for corrupting young people. The second charge stemmed from his association with numerous young men who came to Athens from all over the civilized world to study under him。
  Socrates’ method of teaching was to ask questions and, by pretending not to know the answers, to press his students into thinking for themselves. His teachings had unsurpassed influence on all the great Greek and Roman schools of philosophy. Yet for all his fame and influence, Socrates himself never wrote a word。
  Socrates encouraged new ideas and free thinking in the young, and this was frightening to the conservatives in Athens. They wanted him silenced. Yet many were probably surprised that he accepted death so readily。
  Socrates had the right to ask for a less severe penalty, and he probably could have persuaded the jury to change the verdict. But Socrates, as a firm believer in law, reasoned that it was proper to submit to the death sentence. So he calmly accepted his fate and drank a cup of poison in the presence of his grief-stricken friends and students。

  Part Ⅳ Reading Comprehension(Reading in Depth)
  Section A
  47.文章一开始作者讲到美国人一直相信这样一个神话:只要工作就有回报,工作的人完全可以养家。但紧接着作者说“It's a myth that has become so divorced from reality that it might as well begin with the words‘Once upon a time。”(这个神话和现实有如此大的差距以至于我们在这么说之前得加上“很久很久以前……”。)所以本题可以填写原文中的原词“divorced from reality”。这样要填写的句子的意思就符合原文了,作者说“我们最好在前面加上很久很久以前”,暗示美国神话已经脱离了现实。基于对这部分意思的理解,也可以填写“unrealistic”,表示这一神话般的说法是不现实的。
  48.第一段最后一句“The American Dream for the well-to-do grows from the bowed backs of the working poor,who too often have to choose between groceries and rent。”中的grows from和问题中的is built upon是一个意思。因此,本题可以用“The bowed backs of the working poor,”来回答,也可以基于理解,回答成“The backbreaking labor of the working labor”。
  49.第三段第一句“We ease our consciences,Shulman writes,by describing these people as ‘low skilled,’ as though they're not important or intelligent enough to deserve more。”中的“ease our consciences”就是“减轻负疚感”的意思。因此只要回答归咎于劳动者“技能低下”就可以了。原文用的是形容词“low skilled”,题目中在介词to后用名词。因此答案可以是“(their)lack of skill”或者“(their) low skill”。
  50.第三段倒数第二句,“While the bottom 10 percent of American workers earn just 37 percent of our average wage,their,counterparts in other industrialized countries earn upwards of 60 percent。”中提到美国工资最低的10%的劳动者的收入占美国人均收入的37%,而在其他工业国家,这类劳动者的收入达到这些国家平均收入的60%。由此可见,美国劳动者的最低收入和人均收入的差距要比其他工业国家的大很多。因此,正确答案为“much greater”。
  51.文章最后一段说“Almost 40 years ago,when Lyndon Johnson declared war on poverty,a family with a car and a house in the suburbs felt prosperous.Today that same family may well feel poor.。.”。可见正确答案是“Poor”。

 

上一页  [1] [2] [3] [4] [5] [6] 下一页



  • 上一个文章:
  • 网站版权与免责声明
    ①由于各方面情况的不断调整与变化,本网所提供的相关信息请以权威部门公布的正式信息为准.
    ②本网转载的文/图等稿件出于非商业性目的,如转载稿涉及版权及个人隐私等问题,请在两周内邮件fjksw@163.com联系.


    | 关于我们 | 联系我们 | 版权申明 | 网站导航 |
    琼ICP备12003406号