招生考试网
学历| 高考 美术高考 考研 自考 成考 专升本 中考 会考 外语| 四六级 职称英语 商务英语 公共英语 日语能力 翻译资格 JTEST
资格| 公务员 报关员 银行从业 司法 导游 教师资格 报关 财会| 会计证 经济师 会计职称 注册会计 税务师 资产评估 审计师
工程| 一建 二建 造价师 造价员 咨询师 监理师 安全师 医学| 卫生资格 执业医师 执业药师 执业护士 | 教案 论文 文档
IT类| 计算机等级 计算机软考 职称计算机 高校计算机 推荐-国家公务员 事业单位招聘 军校国防生 自主招生 艺术特长生 招飞
 3773考试网 - 英语四六级 - 英语四级 - 正文

2014年6月英语四级阅读理解试题及答案18

来源:2exam.com 2014-2-8 22:43:31

2014年6月英语四级阅读理解试题及答案18

2014年6月英语四级阅读理解试题及答案18

 Questions 21 to 25 are based on the following passage:

  It is simple enough to say that since books have classesfiction, biography,

  poetry—we should separate them and take from each what it is right that each sh

  ould give us. Yet few people ask from books what books can give us. Most commonly we come to books with blurred and divided minds, asking of fiction that it shall be true, of poetry that it shall be false, of biography that it shall be flattering, of history that it shall enforce our own prejudices. If we could banish all such preconception when we read, that would be an admirable beginning. Do not dictate to your author; try to become him. Be his fellowworker and accomplice(同谋). If you hang back, and reserve and criticize at first, you are preventing yourself from getting the fullest possible value from what you read. But if you open your mind as widely as possible, then signs and hints of almost imperceptible finess(委婉之处), from the twist and turn of the first sentences, will bring you into the presence of a human being unlike any other. Steep yourself in this, acquaint yourself with this, and soon you will find that your author is giving you, or attempting to give you, something far more definite. The thirtytwo chapters of anovel—if we consider how to read a novel first—are an attempt to make something as formed and controlled as a building but words are more impalpable than bricks, reading is a longer and more complicated process than seeing. Perhaps the quickest way to understand the elements of what a novelist is doing is not to read, but to write; to make your own experiment with the dangers and difficulties of words. Recall, then, some event that has left a distinct impression on you—how at the corner of the street, perhaps, you passed two people talking. A tree shook; an electric light danced; the tone of the talk was comic, but also tragic; a whole vision, an entire conception, seemed contained in that moment.

  21.What does the author mean by saying “Yet few people ask from books what books can give us.”?

  A.The author means that lots of people read few books.

  B.The author thinks that readers have only absorbed part of knowledge in books. C.The author holds that few people have a proper idea about what content some kind of books should include.

  D.The author considers that readers can scarcely understand most of the books. 22.According to the passage, which of the following statement is right?

  A.A reader should find some mistakes when he is reading.

  B.The more difficult a book is, the more you can get from it.

  C.To read something is easier than to watch something.

  D.One should be in the same track with the writer when he is reading.

  23.What is the possible meaning of “impalpable” (Paragraph 2) in the passage?

  A.Clear.B.Elusive.C.Delicate.D.Precise.

  24.What’s the main idea of this passage?

  A.The importance of reading.

  B.The proper way to read.

  C.How to get most from one book.

  D.The characters of a good book.

  25.When a writer is writing he often get the whole conception ____.

  A.after a long time’s thinking

  B.through an instant inspiration

  C.according to his own experience

  D.by way of watching the objects attentively




参考答案:

  21.答案C。

  【参考译文】 作者说“然而很少有人向书籍索取它们所能提

  供给我们的东西。”的真正

  含义是什么?

  【试题分析】 此题考查学生“对含义复杂句子的正确理解”

  的能力。

  【详细解答】 解答此题,正确理解“Yes…us”一句含义是

  关键。其实质含义是:“许多

  人读书时因观念不正确,而仅仅能从书本中得到很少的知识获得很少的启迪”。这样,我们 就可以对选项进行逐个分析取舍了。A项意为“作者认为许多人读的书都太少”,显然与我 们的分析不符。B项意为“作者认为读者仅仅从书中汲取了部分知识。”这句话只是引文部 分的字面含义,所以也应排除。再看C项作者认为许多人对某类书应该包含什么样的内容没 有正确的观念。这才是作者的隐含意思,所以是正确的。而D项“作者认为许多读者对大量 的书都不能读懂。”这也是一种错误的理解,也应排除。这样就可确定选项为C。 22.答案D。

  【参考译文】 根据短文,下面的说法哪一个是正确的?

  【试题分析】 此题考查学生“对具体细节的把握”的能力。

  【详细解答】 此题只能用排除法,去掉与文章细节不符的选

  项。选项A意为“读者在阅读

  时应该能发现一些错误。”文章中没有此细节,可排除。B项“一本书越难读,从中得到知 识也越多。”也与文意无关。再看C项“阅读比观看容易。”根据文章第二段第四句最后

  一分句可知这正与作者的观点相反,故也排除。最后只剩下D项,应为正确答案。而其内容

  “读者在阅读时应和作者保持一致。”正是作者的观点,无疑正确。

  23.答案B。

  【参考译文】 第二段中“impalpable”一词最可能的含义是什么?

  【试题分析】 此题考查学生“根据上下文推测生词含义”的能力。

  【详细解答】 先看上文:作家想把素材安排得像一座完整的

  大房,使之具体化。接下来

  就是含有“impalpable”一句。句首用“but”引导,有转折含义。所以此单词意义可能与

  “具体”相对。再看下文,阅读比观看更复杂和费时。这样,该词的含义就可以基本确定了,应

  该是“非常抽象难以捉摸的”之类的意思。(这里与”砖头”相比,更加强了这一点)据此可 排除A、D项。C项意为“微妙”,意近。但B项恰好意为“难以捉摸的”,更与生词含义接近 ,所以应选B。此题目C项干扰性较大,注意要避免匆忙选择,而功亏一篑。

  24.答案B。

  【参考译文】 此文的主要内容是什么?

  【试题分析】 此题考查学生“对文章的主旨和大意的把握”的能力。

  【详细解答】 解答此题关键在于先弄清文章的主旨和大意。

  在此基础上就可进行选弃了。

  此短文主要讲“何为正确的读书方法”。据此,A项“阅读的重要性”,C项“如何从书中获 取最多的信息”,D项“一本好书的特征”,均不能选。而B项“何为正确的读书方法”,正 与我们的分析不谋而合,所以B为正确答案无疑。

  25.答案B。

  【参考译文】 作家在写作时,常通过什么样的方式来获得构

  思?

  【试题分析】 此题考查学生“对具体细节正确理解”的能力。

  【详细解答】 答案可从文章最后一句获得。解答此类题的关

  键就是找到并正确理解有关

  细节。根据最后一句可知“作家构思的获得是通过瞬间的感悟。”这样,就可对选项进行逐 个分析了。A项意为“通过长期的思考”,虽符合一般常识,但不是作者看法,排除。B项意为

  “瞬间/快速的灵感”,与作者的观点十分接近,有正确的可能。再看C项“根据作者自己的 经历”,作者也没有提及。而D项“通过专心致志地观看描写的对象”,这只是构思活动过 程的一部分。与B项相比,也应排除。现在就可确定:B项为正确答案。



  • 上一个文章:
  • 网站版权与免责声明
    ①由于各方面情况的不断调整与变化,本网所提供的相关信息请以权威部门公布的正式信息为准.
    ②本网转载的文/图等稿件出于非商业性目的,如转载稿涉及版权及个人隐私等问题,请在两周内邮件fjksw@163.com联系.
    最新文章


    | 关于我们 | 联系我们 | 版权申明 | 网站导航 |
    琼ICP备12003406号