招生考试网
学历| 高考 美术高考 考研 自考 成考 专升本 中考 会考 外语| 四六级 职称英语 商务英语 公共英语 日语能力 翻译资格 JTEST
资格| 公务员 报关员 银行从业 司法 导游 教师资格 报关 财会| 会计证 经济师 会计职称 注册会计 税务师 资产评估 审计师
工程| 一建 二建 造价师 造价员 咨询师 监理师 安全师 医学| 卫生资格 执业医师 执业药师 执业护士 | 教案 论文 文档
IT类| 计算机等级 计算机软考 职称计算机 高校计算机 推荐-国家公务员 事业单位招聘 军校国防生 自主招生 艺术特长生 招飞
 3773考试网 - 英语四六级 - 考试辅导 - 正文

2010年6月英语六级考试高频词汇汇总解析(17)

来源:fjzsksw.com 2010-4-22 17:26:29

1. There is much I enjoy about the changing seasons, but my favorite time is the ________ from fall to winter.

  ▲A. transmission

  ×B. transformation转变

  ▲C. transition

  ▲D. transfer

  full to winter秋冬过渡

  3+1单词

  simultaneous/spontaneous/homogeneous

  answer:C

  2. I think we need to see an investment ________ before we make an expensive mistake.

  A. guide指南

  B. entrepreneur企业家

  C. consultant顾问

  D. assessor评估者陪审法官

  answer: C

  3. The ________ on this apartment expires in a year''s time.

  A. treaty (国与国之间的)协约

  B. lease租约

  C. engagement约定(commitment商业上的约定承诺)

  D. subsidy (政府资助的)津贴补助金

  answer:B

  4. The elderly Russians find it hard to live on their state ________.

  A. pensions养老金

  B. earnings

  C. salaries

  D. donations捐赠

  ▲charity慈善

  charity institution慈善机构

  answer:A

  5. There is supposed to be a safety ________ which makes it impossible for trains to collide.

  A. appliance机械装置

  B. accessory附件零件配件

  C. machine

  D. mechanism

  『王长喜六级评析的答案为D』

  answer:A

  6. After four years in the same job his enthusiasm finally ________.

  A. deteriorated恶化变化=degenerate变坏堕落(该词汇的4个特点:⑴长⑵有前缀⑶不太注意⑷永远不会考)

  B. dispersed散开消散(警察用高压水龙头※驱散※人群;我国大地上※分布着星星点点※的湖泊)散步也是disperse【四级scatter消散】

  C. dissipated消散消失

  D. drained耗尽

  finally最终

  dominish消失减少(同义:smother eliminate)

  shrink缩水

  answer:D

  7. No one can function properly if they are ________ of adequate sleep.

  A. deprived (deprive of剥夺)

  B. ripped (rip撕剥)

  C. stripped 【strip (from)剥夺(财产,荣誉)】

  D. contrived谋划策划发明设计

  answer:A

  8. For years now, the people of that farawy country have been cruelly ________ by a dictator.

  A. depressed

  B. immersed = indulege沉浸陷入

  C. oppressed压制压抑

  D. cursed赌咒

  answer:C

  9. Ever since the rise of industrialism, education has been ________ towards producing workers.(难题)

  A. harnessed控制利用利用自然的力量产生电能

  B. hatched孵(蛋)策划拟订

  C. motivated激发兴趣使用动机

  D. geared调节以适应某种需要(gear to/towards)

  answer:D

  10. The prospect of increased prices has already ________ worries.

  A. provoked引起

  B. irritated (激怒使某人感到愤怒)

  C. inspired

  D. hoisted (用来表示:建筑材料从低到高;国旗升上去)

  answer:A



  • 上一个文章:
  • 网站版权与免责声明
    ①由于各方面情况的不断调整与变化,本网所提供的相关信息请以权威部门公布的正式信息为准.
    ②本网转载的文/图等稿件出于非商业性目的,如转载稿涉及版权及个人隐私等问题,请在两周内邮件fjksw@163.com联系.


    | 关于我们 | 联系我们 | 版权申明 | 网站导航 |
    琼ICP备12003406号