招生考试网
学历类| 阳光高考 研 究 生 自学考试 成人高考 专 升 本 中考会考   外语类| 四 六 级 职称英语 商务英语 公共英语 日语能力
资格类| 公 务 员 报 关 员 银行从业 司法考试 导 游 证 教师资格   财会类| 会 计 证 经 济 师 会计职称 注册会计 税 务 师
工程类| 一级建造 二级建造 造 价 师 造 价 员 咨 询 师 监 理 师   医学类| 卫生资格 执业医师 执业药师 执业护士 国际护士
计算机| 等级考试 软件水平 应用能力 其它类| 书画等级 美国高考 驾 驶 员 书法等级 少儿英语 报 检 员 单 证 员 出国留学
 招生考试网 - 中考网 - 各省中考 - 浙江中考 - 嘉兴中考 - 正文
嘉兴2011中考英语试题及答案解析
来源:2exam.com 2011-9-9 10:19:43 【字体:小 大】

 

【主旨大意】短文讲述了在英国、美国,人们为了谋求好运的一些做法:像流星许愿、携带兔子的脚以及抓住秋天的12片落叶。
  51. A  细节推理题。 根据句由短文“There are all kinds of strange, unclear rules about which of the rabbit’s feet is the luckiest. It is said that this good luck tradition is the oldest one of all.”可知答案选A。
  52. C  细节推理题。根据第三段句子“The saying goes that if you see one you have been very lucky, and so if you make a wish, it will come true.”我们可知“你的愿望可能会实现如果你看到流星的话。”故选C。
  53. D  细节理解题。根据句子 “a lucky month in the following year-they will need to catch 12 falling leaves to have a whole of good luck”可知人们想有一年的好运。故选D。
  54. B  推理判断题。根据文章的意思人们为了谋求好运而去抓树叶。所以,这里的them指代“抓树叶谋求好运的人”。故选B。
  55. B  主旨大意题。通读全文可知,本篇短文主要是讲述的是能什么给人们带来好运。故选B。
  卷 Ⅱ
  说明:本卷共三大题,22小题,满分40分。
  【2011浙江舟山】五、词汇运用(本题有15小题,每小题1分;共15分)
  A. 根据短文内容和所给中文提示,写出短文空白处各单词的正确形式。每空限填一词。
  These days, a Chinese girl’s travel diary has become a hit online.
  Zhao Xing, with only a   56  (地图), a travel bag and 30 yuan, left the Chinese mainland for the   57  (第一)time to Taiwan. At the   58  (机场), she was helped by a man who even told her his phone number. A bus driver was kind enough to   59  (叫醒)her up when she fell asleep on the ride.
  In Taiwan, Zhao told the man who   60  (给)her a ride that she was from Beijing. The man asked if there was   61  (任何事)else he could do to help make her journey   62  (更好的).
  “After coming back and thinking over everything I’ve experienced, I realized that the people impressed me the most, not the beautiful scenes or tasty food,” Zhao   63  (写)in her online diary.
  From Beijing to Taiwan, so close, so   64  (遥远的)away. Zhao’s wish is to encourage others to realize their   65  (自己的)dreams of making the world a smaller, more friendly place for all.
  56. map 57. first 58. airport 59. wake 60. gave 61. anything 62. better 63. wrote 64. far 65. own
  B. 用左边方框中所给单词的适当形式填空,使句子通顺、正确。每词限用一次。
  66. west 67. rivers 68. louder 69. half 70. keeps
  【2011浙江舟山】六、任务型阅读(本题有5小题,每小题1分;共5分)
  阅读下面关于运动损伤处理的说明,进行图文配对,将相应的图片序号填入第71~74空格中,并完成第75小题。
  Every year millions of people are injured while exercising. Here are four things you can do immediately after an injury.
  71   Rest. Stop using the injured part of your body. Lie down if necessary.
  72   Ice. Put ice in a plastic bag. Place the ice on the injured area. Leave the ice in place for 30 minutes. Take away the ice for 15 minutes. Then put the ice back on for another 30 minutes.
  73   Pressing. Put a piece of clean cloth around the ice and the injured area. You should tie the cloth hard enough to hold the ice, but not too hard.
  74   Lifting. Raise the injured area. If possible, raise the area higher than the level of your heart.
  Remember. If you have a serious injury, see a doctor as soon as possible.
  A  B     C        D
  75. In which part of a newspaper can you most probably read this passage?
  A. News.   B. Health.   C. Fashion.
  71. B 72. D 73. C 74. A 75. B
  71. B 根据“Lie down if necessary.”可以判断。72. D 根据关键词“ice”来判断。73. C 根据“You should tie the cloth hard enough to hold the ice”可以判断。74. A 根据“Raise the injured area”可以判断。75. B 根据短文我们可以看出这是关于一些受伤后如何急救的一些知识,所以,我们会在报纸的“健康”部分看到。故选B。【2011浙江舟山】七、书面表达(本题有2小题,76小题4分,77小题16分;共20分)
  76. 丰富多彩的校园活动吸引着你我。请根据提示写出体育、艺术或其他类校园活动中你喜欢的两项,并说明原因。
  Some of my classmates like playing basketball because it’s relaxing.
  (1)I like ____________________ because ________________________________.
  (2)________________________________________________________________
  (1) playing football; it can make me strong (2)I like drawing because it’s interesting
  77. 假如你是李华,请根据76小题的提示,给你的英国笔友Michael写一封信,介绍你们的校园活动,并说说你对校园活动的看法。
  注意:
  (1)内容应至少包含两项校园活动,要求意思、语句连贯;
  (2)词数80-100,开头已给出,不计入总词数;
  (3)注意书信格式,信中不得出现真实姓名和校名。
  June 13th, 2011
  Dear Michael,
  I’m glad to tell you something about our colourful school life.
  We usually have our activities from 4:30 to 6:00 in the afternoon. We have different kinds of activities. Some of us are interested in sports. They play football and basketball. Every term there is a basketball match between students and teachers in our school. We also have some clubs, such as drawing club, dancing club and singing club. But computer is the most popular in our school now. We have a computer room in our school. There’re more than 100 computers in it. Every afternoon, some students go and play computer games. On Thursday afternoon we go to English corner. We like talking in English there. We like English corner very much. Because we practice lots of oral English there.
  We hope we can spend more time on such activities and less time on homework.
  Yours
  Li Ming
  June 13th, 2011

将这篇文章一键分享到: Qzone一键分享 新浪微博分享 网易微博分享 分享到人人网 转贴到开心网 QQ书签 Google书签 Del.icio.us
  • 上一个文章:

  • 下一个文章: 没有了
  • 网站版权与免责声明
    ①由于各方面情况的不断调整与变化,本网所提供的相关信息请以权威部门公布的正式信息为准.
    ②本网转载的文/图等稿件出于非商业性目的,如转载稿涉及版权等问题,请在两周内来电联系.