招生考试网
学历类| 阳光高考 研 究 生 自学考试 成人高考 专 升 本 中考会考   外语类| 四 六 级 职称英语 商务英语 公共英语 日语能力
资格类| 公 务 员 报 关 员 银行从业 司法考试 导 游 证 教师资格   财会类| 会 计 证 经 济 师 会计职称 注册会计 税 务 师
工程类| 一级建造 二级建造 造 价 师 造 价 员 咨 询 师 监 理 师   医学类| 卫生资格 执业医师 执业药师 执业护士 国际护士
计算机| 等级考试 软件水平 应用能力 其它类| 书画等级 美国高考 驾 驶 员 书法等级 少儿英语 报 检 员 单 证 员 出国留学
 招生考试网 - 中考网 - 各省中考 - 江苏中考 - 扬州中考 - 正文
扬州2011中考英语试题及答案解析
来源:2exam.com 2011-8-25 16:29:36 【字体:小 大】

三、阅读理解(共15小题;每小题2分,计30分)
  阅读下列内容,从每小题所给的四个选项中选出一个最佳答案。
  【2011?扬州】(选择型)A
  Suppose you work in a big firm and find English very important for your job because you often deal with foreign businessmen. Now you are looking for a place where you can improve your English. Here are some advertisements about English language training from newspapers. You may find the information you need.
  Global English Center
  General English in all four skills: listening, speaking, reading and writing.
  * 3-month (700 yuan ), 6-mo nth (1,200 yuan ) and one-year (2,000 yuan ) courses.
  * Choice of morning or evening classes, 3 hours per day, Mon. ~ Fri..
  * Experienced college English teachers.
  Tel: 67605272         Add: 105 Zhongshan Road, 100082
  Modern Language School
  Special courses in English for business, travel, banking, hotel management and office skills.
  * Small classes ( 12~16 students ) on Sat. & Sun. from 2:00~5:00 p.m..
  * Native English teachers from Canada and the USA.
  * Language lab and computers supplied.
  * 3-month course: 1,050 yuan; 6-month course: 1,850 yuan.
  Add: Modern Language School, 675 Park Road, 100056
  Tel: 67353019
  The 21st Century English Training Center
  We specialize in effective teaching at all levels.
  * We offer morning or afternoon classes, both of which last three months and a half at a cost of 800 yuan.
  *Entrance exams: June 1 and Dec. 1.
  Call 67801642 for more information.
  The International House of English
  A six-month English course for students of all levels at very low cost: 60 yuan for 12 hours per week.
  * Class hours: 9:00~12:00 a.m. and 2:00~5:00 p.m..
  *Well trained Chinese and foreign teachers experienced in teaching English as a second/foreign language.
  Call 67353019 for further information.
  31. Mr. White works in the daytime every day and the place he will choose is ______.
  A. Global English Center
  B. Modern Language School
  C. The 21st Century English Training Center
  D. The International House of English
  32. The 21s t Century English Training Center is different from the other three. It ______.
  A. has a language lab and computersB. has more experienced teachers
  C. offers morning or afternoon classesD. requires an entrance exam
  33. If you want to attend the course at the International House of English, you’ll pay about
  ______.
  A. 1,200 yuanB. 1,600 yuanC. 1,500 yuanD. 1,800 yuan
  【主旨大意】如果你在一家大公司工作,而且你经常处理外国商务,提高自己的英语水平是当务之急,短文给出了四种不同的培训方式,哪一种适合你呢?
  31、A因为Mr。White白天上班,所以她必须选择能在晚上学习的培训班,而A有evening classes正好,满足这个要求。
  32、D 21世纪英语培训中心需要入门考试,这一点正是其他培训班所没有的。
  33、C每周60元,6各月24周,总计1440元,C比较接近。
【2011?扬州】(选择型)B
  I love it at night. It’s peaceful. And when it cools down I sometimes do some ironing. I don’t really care for it. I work full-time and I am too busy for most housework. I remember the old woman who taught me to iron. I was about 15 and I had to get a job taking care of a woman to make a living. She had been an able-bodied, healthy woman until the accident that caused her to be paralyzed.
  The woman sat in an electric wheelchair all day. She could only move her head and arms. She would tell me how to do things. She would teach me in great detail on the correct ways to do things. Her home was perfect and beautiful. She would follow me around in her electric wheelchair to make sure I did everything exactly right. I’m sure she had been a perfect homemaker. She would have me fold(折叠) everything, including socks. I would  complain silently and wish terrible things on her. She taught me the right way to make the bed. I know sometimes she’d get frustrated(沮丧) and impatient with me. I knew she wanted to do it herself. But she never shouted or scolded. She  only insisted I do it right. I didn’t like it much, but I did it.
  Today I can iron pretty well. I know where to start on a shirt and the right way to do the trousers. Now when I think about it, I don’t think she is an old lady. I think she might have been about my age now. Anyway, when I iron, I think of her and silently thank her for all the things I learned.
  34. The writer used to take care of the lady because ________.
  A. she wanted to learn to do housework
  B. she was a friend of the lady’s
  C. she had to earn some money
  D. she couldn’t find a room to live in
  35. The underlined word ‘paralyzed’ in the first paragraph may mean ‘______’.
  A. destroyedB. deafC. seriously illD. unable to walk
  36. The little girl was ______ when the lady taught her how to do housework.
  A. encouraged to learnB. unwilling to learn
  C. delighted to learnD. recommended to learn
  37. Now the writer ______.
  A. is still afraid of the ladyB. hates the strict lady
  C. admires the disabled ladyD. is very grateful to the lady
  【主旨大意】一位老妇人在车祸中受了伤,从此就失去了行走的能力,为了生计,我照顾这位老太太。这位老太太对任何事情都追求完美,我因此而对老太太心生怨恨。随着时间点推移,我各项工作都能干得很好。现在回想起来,还是对老人心存感激。
  34 、C细节考查。在第一段的倒数第二句:作者照顾这位妇女为了谋生。
  35、D逻辑推敲。根据第一段最后一句:老妇人曾经有一个健康的身体,后来发生了交通事故导致她不能行走。
  36、B细节考查。根据第二段中间:I would complain silently and wish terrible things on her可以看出,我对她有敌对情绪,所以不愿意学。
  37、D细节考查:根据文章最后一句可以看出,我对老妇人心存感激。

将这篇文章一键分享到: Qzone一键分享 新浪微博分享 网易微博分享 分享到人人网 转贴到开心网 QQ书签 Google书签 Del.icio.us
  • 上一个文章:

  • 下一个文章: 没有了
  • 网站版权与免责声明
    ①由于各方面情况的不断调整与变化,本网所提供的相关信息请以权威部门公布的正式信息为准.
    ②本网转载的文/图等稿件出于非商业性目的,如转载稿涉及版权等问题,请在两周内来电联系.
    推荐文章
  • 此栏目下没有推荐文章
  •