3773考试网
 3773考试网 - 高考 - 高考模拟题 - 高考英语 - 正文
北京 上海 广东 山东 江苏 浙江 湖北 四川 天津 陕西 湖南 福建 重庆 安徽 辽宁 江西 海南 宁夏 吉林 山西 广西 云南 新疆 黑龙江 青海 甘肃 西藏 河北 贵州 河南 内蒙古

2015河南新野三高高三月考英语试题及答案

来源:2exam.com 2014-12-17 19:20:55

2014—2015学年上学期高三第四次阶段性考试
英  语  试  题
                           命题人:     命题时间:2014.12.9
温馨提示:第56-60题填入答题卡第71-75处。
第一部分 听力(略)
第二部分 完形填空(共20小题;每小题1.5分,满分30分)     
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
In our whole life,we will come across different kinds of people and things.__21_,our views of the world,life and value have been changing all the time. To be honest,one of my English teachers has made a great _22_on me.
Although she was short,old and ugly,she was talented,__23__and passionate(热诚的).Thus,we called her “a crazy stone”.She didn't mind it__24_;instead,she seemed to love her__25__very much. In addition,she was so__26__with students that she knew how to raise our__27_and get along well with us. Therefore,we studied English well and__28__her.
To be honest,I am fond of listening to__29__told by others in my daily life. Maybe I have heard so many that it is__30__for me to laugh. But she was a(n)__31__.Her jokes were always so funny,for she always led you to the scenes of them and__32__an interesting atmosphere. Although I__33__the university ten years ago,I still remember several jokes,one of which I would like to__34__with you.
Before having an English lesson,there was a handsome boy who made a self­introduction. He said that he was able to do__35__and finally made a conclusion that he was rather untalented. After hearing that,Stone__36__the teacher's desk and said an old saying: “Innocence is the virtue(美德) for__37__”.Hearing this we all burst into laughter.
Although I met several good teachers when I was in the high school and during my college,“a crazy stone” is the best teacher in my__38__.It was she that made me get__39__in English. It was she that educated me how to fight for success and__40__difficulties.
21.A. But       B.Although     C.Because    D.Therefore
22.A. expression    B.promise     C.influence   D.reputation
23.A. humorous    B.serious     C.active    D.bright
24.A. after all     B.at all     C.above all   D.in all
25.A. description    B.occupation    C.nickname    D.students
26.A. strict     B.friendly     C.popular     D.familiar
27.A. force     B.enthusiasm    C.inspiration    D.power
28.A. respected    B.agreed     C.pushed     D.thanked
29.A. lessons     B.experiences    C.tales     D.jokes
30.A. impossible    B.easy     C.difficult     D.likely
31.A. model     B.teacher     C.laugher     D.exception
32.A. enjoyed     B.came     C.created     D.reduce
33.A. lived in     B.came into    C.left for     D.graduated from
34.A. spend     B.communicate   C.share     D.talked
35.A. anything     B.nothing     C.everything    D.something
36.A. stood on     B.walked to    C.broke down    D.pushed away
37.A. men     B.students     C.women     D.teachers
38.A. heart     B.life      C.school     D.world
39.A. hurt      B.down     C.interested    D.rewarded
40.A. ignore     B.overcome    C.escape     D.face
第三部分 阅读理解(共两节,满分40分)
第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。
A
New research has revealed that which song drivers listen to can influence how safe they are on the roads. Among the top ten safest songs to drive to are Come Away With Me by Norah Jones,I Don't Want to Miss a Thing by Aerosmith and Tiny Dancer by Elton John. Each of the songs has an optimum tempo(最佳节奏) for safe driving,imitating the human heartbeat at around 60 to 80 beats per minute. The Scientist by Coldplay and Justin Timberlake's Cry Me a River also appeared in the top 10.
The study,conducted at London Metropolitan University,also revealed the type of songs that cause motorists to drive dangerously. Unsurprisingly,music that is noisy increases a driver's heart rate,which can be deadly. Fast beats cause excitement that can lead people to concentrate more on the music than on the road and to speed up to match the beat of the song. Styles of music were also measured during the experiment and revealed differences between male and female drivers. Hip­hop made a female driver drive far more aggressively,speeding up faster than male driver. The heavy metal music caused the fastest driving among males in the group while the dance music had the same effect among women. The male and female drivers who listened to the classical music drove the most irregularly.
The experiment involved eight people driving 500 miles each using the confused.com MotorMate app,which monitored driving behaviors through GPS technology.
41.What's the main idea of the whole passage?
A.Songs that drivers prefer to listen to on their way.
B.A study made by the confused.com MotorMate app.
C.What kind of songs the drivers should choose to listen to during driving.
D.Female drivers and male drives have different responses to the same music.
42.The underlined word “monitored” in the last paragraph means________.
A.controlled    B.banned    C.modeled    D.showed
43.Which of the following statements is NOT true?
A.Tiny Dancer by Elton John appeared in the top 10.
B.Usually human hearts beat at around 60 to 80 beats per minute.
C.The classical music makes most drivers drive comfortably and safely.
D.The passage reveals appropriate music and improper music for drivers.
44.If there is another paragraph in the end of the passage,the author may mention________.
A.female and male drivers' popular tastes of music
B.how did the study carry out
C.why fast beat music is harmful to drivers
D.some music with optimum tempo for driver to enjoy
B
The breaking news of Mo Yan's Nobel Prize in Literature on Thursday evening soon aroused public curiosity of the 57­year­old Chinese writer: Why was it him that was favored by the Swedish Academy?
Born in 1955 into a rural family,Mo dropped out of school and became a farmer when he was a teenager. He joined the military and devoted himself to writing after the Cultural Revolution (1966-1976).
Less than half an hour after the announcement, Mo's works turned to sold­out status at China's major online book sellers. One lucky buyer wrote in an online comment: “Rushed to purchase,but to my shame,I have not read any of his novels.”
Although Mo was entitled one of the top domestic literature awards before the Nobel Prize,he is not the most popular novelist in China,in either the book market or in reputation.
Mo's novel “Big Breasts & Wide Hips,” translated by Howard Goldblatt,tells a story of a mother who struggled and suffered hardship and intertwined fates with Chinese people in the 20th century. His more recent work “Frog” more directly criticized China's one­child family policy,which helped control the country's population explosion but also brought tragedies to rural residents in the past 60 years.
“I think the reason why I could win the prize is because my works present lives with unique Chinese characteristics,and they also tell stories from a viewpoint of common human beings,which is above differences of nations and races,” Mo said on Thursday evening to Chinese journalists. Mo also said many folk arts originated from his hometown,such as clay sculpture,paper cuts,traditional new year paintings,have inspired and influenced his novels.
With more Chinese writers like Mo,the world could learn a more real China. Perhaps,this is another reason for the Swedish Academy's choice.
45.What can we conclude from the second paragraph?
A.Mo's life experiences.         B.Mo's family life.
C.Mo devoted himself to writing.     D.Mo had a gift for writing.
46.What can we infer from the passage?
A.Mo didn't got any national awards before he won the Nobel Prize.
B.Mo was the top novelist in China before he won the Nobel Prize.
C.Mo's novels have attracted many people to read.
D.Mo's novels are all based on his daily life.
47.Which of the following have no effect on Mo's novels according to the passage?
A.Clay sculpture.   B.Paper cuts.       C.Folk arts.     D.Beijing opera.
48.According to the passage,we know that________.
A.Big Breasts & Wide Hips' leading role is one happy mother
B.Big Breasts & Wide Hips criticized China's one­child family policy
C.Frog came out earlier than Big Breasts & Wide Hips
D.Frog shows benefit as well as shortcoming of one China's policy
C
Being able to call on the old boy's network helps you get your foot in the door,but has little impact on your later success. Having good connections does change your possibility of being offered a higher wage when you start working,but has no impact on your eventual wage. Coming from a wealthy background has little impact on lifetime earnings. Over time,brain power soon overtakes(超过),and intelligence is the factor,which will determine your earnings and success. The speed of your rise through the ranks is determined largely by your own intelligence.
The study monitored earnings and promotions over the course of 25 years. Scores were used to assess the Socio­Economic Background(SEB)-wealth and connections-and standard Army intelligence tests used to assess intelligence. The study is sure to infuriate(激怒)those angered by wealthy groups such as Oxford's upper-crust(上流社会)Bullingdon Club,of which both David Cameron and Borris Johnson were members.
Professor Yoav Ganzach says that these findings have a positive message for those,who can't rely on nepotism(裙带关系)for their first job. “Your family can help you start your career and you do get an advantage,but it doesn't help you progress. And once you start working,you can go wherever your abilities take you,” he says. When intelligence and SEB are pitted directly against once another(相互较量),intelligence is a more accurate predictor of future career success,he say.
49.How many factors which may influence one's career are mentioned in the passage?
A.1.      B.2.   C.3.      D.4.
50.Who will be encouraged most after reading the passage?
A.People who are lack of money.      B.People who can't depend on nepotism.
C.People with high intelligence.   D.People with wide connections.
51.What's the main idea of the passage?
A.Earnings and promotions are up to your own.
B.A study conducted by Professor Yoav Ganzach.
C.SEB is very important in one's first career.
D.Success is determined by your own brain power.
D
There was once a lonely girl who longed so much for love. One day while she was walking in the woods she found two starving songbirds. She took them home and put them in a small cage,caring them with love. Luckily,the birds grew strong little by little. Every morning they greeted her with a wonderful song. The girl felt great love for the birds.
One day the girl left the door to the cage open accidentally. The larger and stronger of the two birds flew from the cage. The girl was so frightened that he would fly away so as he flew close,she grasped him wildly. Her heart felt glad at her success in capturing him. Suddenly,she felt the bird go limp,so she opened her hand and stared in horror at the dead bird. It was her desperate love that had killed him.
She noticed the other bird moving back and forth on the edge of the cage. She could feel his strong desire-needing to fly into the clear,blue sky. Unwillingly,she lifted him from the cage and tossed him softly into the air. The lucky bird circled once,twice,three times.
The girl watched delightedly at the bird. Her heart was no longer concerned with her loss. What she wanted to see was that the bird could fly happily. Suddenly the bird flew closer and landed softly on her shoulder. It sang the sweetest tune that she had ever heard.
Remember,the fastest way to lose love is to hold on it too tight;the best way to keep love is to give it wings!
52.After the girl found the two birds,she________.
A.became delighted at once    B.treated them for a long time
C.took them to their home    D.fed them and raised them
53.Why did the girl grasp the stronger bird wildly?
A.Because the girl disliked the bird any longer.
B.Because the bird wanted to fly alone.
C.Because the girl loved the bird deeply.
D.Because the bird intended to found some food.
54.The underlined word “tossed” in the passage means________.
A.throw something with slightly force  B.give up something happily
C.hold something fast     D.cast something without patient
55.What can we learn from the passage?
A.Catch what you can catch on your way to success.
B.Going too far is as bad as not going far enough.
C.The best things come when you least expect them to.
D.A bird in the hand is worth two in the bush.
第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)
根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。
“Health is the greatest wealth,” wise people often tell us. At this point,I can't agree more.   56   If you have a headache,toothache or bad pain in your stomach,complain of a bad cough or suffer from a fever,I think you should to your doctor at once. The doctor may exam your throat,test your blood pressure,take your temperature,sound your heart or have your chest X­rayed.__57__The only thing you can do now is to follow his advice._58__
An old gentleman came to see the doctor. The man was very badly ill. He told the doctor about his weakness,memory loss and serious problems with his internal organs. The doctor examined him and then he said seriously there was no medicine for his disease at that time. He told the poor patient to go to a quiet place for a month and have a good rest.__59_That is,the doctor advised him to follow the rule,“Eat at pleasure,drink with measure and enjoy life as it is.” The doctor also said that if the man wants to recover,he shouldn't smoke more than one cigar a day. A month later the gentleman came into the doctor's office.__60__He thanked the doctor and said that he had never felt a healthier man.
“But you know,my dear doctor,” he said in a sorrowful voice,“But it's not a easy task to begin to smoke at my age”.
A.You can't be good at your studies or work well when you are ill.
B.He also suggested that the patient eat a lot of meat,drink two glasses of red wine everyday and take long walks.
C.After that he will advise some treatment or some medicine.
D.All these will cost a lot of money.
E.He looked cheerful and happy.
F.He was more worried about his illness.
G.Speaking about doctor's advice,I can't help telling you a funny story.
第四部分 语篇填空(共10小题;每小题1.5 分,满分15 分)
阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(不多于3个单词)或括号内单词的正确形式。
There once was a goat and a donkey(驴), which lived __61___ a farm. The donkey worked the hardest so the farmer fed it the ____62___ (much) food. Sometimes the donkey was given more food____63___it could eat. This made the goat so jealous ___64___ it began plotting against(谋划对付)the donkey. "Hey, donkey," the goat said one day. "I think you do too much work on this farm. You carry such heavy things from morning to night. Why don't you pretend ____65____ (get) sick so you can take a day ____66_____?'' The donkey thought the goat had a great idea. So the next morning, the donkey lay in the stable(畜栏) on its side with its eyes ____67____(close). Right away, the farmer called the doctor. ___68_____looking at the donkey, the doctor said it needed a special medicine ____69____(make)from the heart of a goat. So the farmer killed ____70____goat and gave the donkey medicine made from its heart.
第五部分 写作(共两节,满分35分)
第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)
Dear Tom,
I'm sorry to hear that you are worried about not be able to adapt to your new life in university. As known to all,we will have to meet with new surroundings and challenges in life. So you needn't worry too much.
As far as I'm concern,if you devote yourself to study,you can solve the problem and make a great progress. Beside,you can enrich your life by joining different clubs. If you still have some trouble fit in,that is a good idea to communicate with your best friends or parents.
I believe you can overcome it eventual. In all,the problem is not very serious. I do hope which I've said above might benefit you a great deal.


书面表达(满分25分)
 
                                                                                                                                       
 
高三第四次月考英语参考答案
第二部分 完形填空
【语篇解读】 作者以回忆的形式讲述了一位大学女教师对自己的影响。
21.D 由于遇到形形色色的人和事,“因此”我们的观点才会不断地改变。
22.C 由后文可知文章主要陈述了一位大学教师对自己的影响。
23.A 由文章第三段可知该教师很幽默。
24.B 学生们给老师起得绰号是“疯狂的石头”,她不仅一点都不介意,相反,她非常喜欢。
25.C 解析见上题。
26.D 由本句的“she knew how to raise our__42__and get along well with us.”可知老师对学生非常的熟悉。
27.B 由后一句Therefore,we studied English well可知该老师能调动我们的“热情”。
28.A 熟悉学生、和学生关系相处好、能激发学生热情的老师当然是受学生“尊敬”。
29.D 由46题后的Her jokes 可知答案。
30.C 因为听到的笑话多,所以一般的笑话“很难”让作者发笑。
31.D 但该老师是个例外。由本段的最后一句“Hearing this we all burst into laughter.”可知。
32.C 创造出一种有趣的氛围。
33.D 虽然毕业10年了,但我依然对她的笑话印象深刻。
34.C 下一段就是作者要和读者“分享”的故事。
35.B 由本句中的“he was rather untalented.”可知他认为自己什么事都做不好。
36.B 老师走向讲桌。
37.C “Innocence is the virtue(美德) for women”本身是谚语,女子无才便是德。但是,做自我介绍的是个潇洒的男孩,所以最后全班同学才爆笑不止。
38.A 在作者的心目中,她是最好的老师。
39.C 由第二段最后一句“Therefore,we studied English well”可知,他们的英语都很好,因此推测出是老师让他对英语感兴趣。
40.B 老师教育学生为成功而克服困难,为成功而拼搏。
第三部分 阅读理解
第一节
A
【语篇解读】 一项最新研究显示,开车时收听的歌曲选择可能会影响驾驶安全程度。
41.C 主旨归纳题。文章第一段的第一句话是文章的中心句。【注】一般而言,新闻、调查报告都是在文章的开头就交待文章的主题。
42.A 词义猜测题。根据划线词所处的语境可知:该实验是由8名分别行驶500英里的司机来实施的,因为是做实验,所以运用GPS技术是为了掌控司机的驾驶行为。
43.C 细节理解题。根据文章第二段最后一句话“The male and female drivers who listened to the classical music drove the most irregularly.”可知:听古典音乐时,男女驾驶者的驾车状态最不稳定。
44.D 推理判断题。文章最后一段涉及到的就是B项;第二段中涉及到了C,因此B、C
不会再次被提及。文章第二段中也谈到了男女司机对不同音乐的反应,再次谈他们对不同音乐的品味的可能性不大。文章第一段涉及到了10首对司机来讲适宜选择的部分音乐,因此文章会在最后一段给出第一段没列出的10首音乐的剩余部分。
B
【语篇解读】 本文主要涉及了莫言获奖、经历及其部分作品的相关介绍。
45.A 归纳概括题。从出生时间、家庭背景、生活经历等方面谈莫言的生活经历。
46.C 推理判断题。根据文章第三段“Mo's works turned to “sold­out” status at China's major online book sellers.One lucky buyer...”可推知他的书吸引了许多人阅读。
47.D 细节理解题。根据倒数第二段的最后一句话可知D项没有涉及。
48.D 细节理解题。根据文章第五段的最后一句可知答案选D。
C
【语篇解读】 文章主要阐述了智力对个人事业的发展起决定作用。
49.C 细节理解题。根据第一段可知对一个人的职业有影响的因素有:good connections、a wealthy background、intelligence三个方面。
50.B 细节理解题。根据第三段的首句“...these findings have a positive message for those,who can't rely on nepotism(裙带关系)for their first job.”可知答案。
51.D 主旨归纳题。第一段提出了主题——强调智商的重要性;第二段用例子说明了对该主题部分反对的声音;第三段与主题段相互呼应。可以看出,文章三段都是围绕“智商决定人的事业”展开的。
D
【语篇解读】 爱需要空间,缺乏空间的爱只会让爱窒息。
52.D 细节理解题。根据文章首段中的第二句“she found two starving songbirds.She took them home and put them in a small cage,caring them with love.”可知小鸟是饿的要死,然后她把他们带回家养了起来。
53.C 推理判断题。从第二段的第三句“The girl was so frightened that he would fly away”可推知,她怕心爱的鸟儿飞走了,因此才用力的抓住了它。
54.A 词义猜测题。根据划线词所在的段落可知,女孩虽然不情愿,但是已经意识到了小鸟对天空的向往,因此她把鸟儿从笼中取出并轻轻地把它抛向了天空。
55.B 归纳概括题。从文章过程及文章的主旨段(最后一段)可知:要给爱以空间,否则会过犹不及。
第二节
56~60.ACGBE
第四部分 语篇填空
61, on 62, most  63,than 64, that 65, to get 66, off  67, closed,68, After 69, made 70. the/his

第五部分 写作
第一节 短文改错
Dear Tom,
I'm sorry to hear that you are worried about not bebeing able to adapt to your new life in university. As ∧isknown to all,we will have to meet with new surroundings and challenges in life.So you needn't worry too much.
As far as I'm concernconcerned,if you devote yourself to study,you can solve the problem and make a\ great progress.BesideBesides,you can enrich your life by joining different clubs.If you still have some trouble fitfitting in,thatit is a good idea to communicate with your best friends or parents.
I believe you can overcome it eventualeventually.InAfter all,the problem is not very serious.I do hope whichwhat I've said above might benefit you a great deal.

[]

 

书面表达
 



  • 上一个文章:
  • 网站版权与免责声明
    ①由于各方面情况的不断调整与变化,本网所提供的相关信息请以权威部门公布的正式信息为准.
    ②本网转载的文/图等稿件出于非商业性目的,如转载稿涉及版权及个人隐私等问题,请在两周内邮件fjksw@163.com联系.
    最新文章


    | 关于我们 | 联系我们 | 版权申明 | 网站导航 |
    琼ICP备12003406号