62.Microsoft just finished a three﹣month experiment operating an underwater data center.A server rack(服务器支架) with the power of about 300PCs was placed into a water﹣tight(防水) steel container and lowered into the ocean off the coast of central California.
The unusual experiment was launched because current data centers are unpleasantly inefficient.They're built where energy and land are cheap (not close to where people actually live).And they waste so much energy cooling their massive computers.The ocean can solve those problems.The cold ocean floor sufficiently cools the computing components inside the pod.And since most people live near the ocean,placing data centers under water could potentially increase the speed at which customers could access the information stored in Microsoft's cloud.
The experiment was so successful that Microsoft operated the underwater data center for 75days longer than it had planned to.The next step is to get a larger pod,with about four times the computing power,under the ocean for testing.Unlike the first experiment,the next pod will also be equipped with turbines,which will transform the ocean's currents into electricity.It's not clear when,if ever,underwater data centers will become a possible product."Our first experiment was like dipping our pinkie toe in the water,and now we're going for the big toe,"said Lee,corporate vice president of Microsoft Research.
Microsoft is still analyzing the environmental impacts of the study.Data centers are both hot and loud,which could have damaging effects on ocean life.Microsoft found that the noise its underwater data center produced was drowned out by nearby shrimp and crabs.The data centers are also built from recyclable materials,and Microsoft believes that the total carbon footprint of underwater data centers will be"dramatically lower"than current land﹣based centers.
Given the growth in the cloud,industry analysts believe that most of the world's data centers have yet to be built.But building a data center takes at least two years﹣an eternity in the fast﹣developing tech industry.As a result,Microsoft builds its data centers with the future in mind,installing far more computing power and space than it currently needs.
Lee believes that going under water can shift the building of data centers from construction projects to manufacturing jobs."What if we could mass﹣produce these pods on an assembly line?"he thought."We could deliver a data center,from conception to operation,in 90days.That's dramatically different than what's happening today."
62.What is the advantage of an underwater data center? D
A.It can be lowered to the ocean floor easily.
B.It can cool computing components automatically.
C.It can be built close to the place where people live.
D.It can make information easily accessible to people.
63.We can infer that the underwater data centers B .
A.cause little harm to the ocean life B.are more environmentally friendly
C.change the course of ocean currents D.are easy to build in large quantities
64.The underlined word"eternity"in Paragraph 5means" A ".
A.an extremely long time B.an extended period
C.a seemingly short time D.a fruitful period
65.The passage tries to inform readers that C .
A.an experiment was made in operating a data center
B.Microsoft will mass﹣produce pods on an assemble line
C.Microsoft succeeded in putting a data center underwater
D.underwater data centers are more efficient than land﹣based ones.

【考点】新闻报道类阅读.
【分析】本文讲了微软刚刚完成了一个操作水下数据中心的服务器机架,这个水下数据中心可以更环保,使客户更方便的了解微软信息.但是目前在世界未推广出去,建设水下的数据中心还是一个很漫长的过程.
【解答】62.D.细节理解题.根据文章"And since most people live near the ocean,placing data centers under water could potentially increase the speed at which customers could access the information stored in Microsoft's cloud."可知,在水下的数据中心可能会增加客户可以访问存储在微软的云的信息的速度.即客户可以更方便的访问信息.故选D.
63.B.推理预测题.根据文章"Microsoft found that the noise its underwater data center produced was drowned out by nearby shrimp and crabs.The data centers are also built from recyclable materials,and Microsoft believes that the total carbon footprint of underwater data centers will be"dramatically lower"than current land﹣based centers"可知,水的数据中心的噪音被附近的虾和螃蟹淹没,数据中心也从可回收的材料建造.可推测出,水的数据中心更环保.故选B.
64.A.词义猜测题.原句中"But building a data center takes at least two years﹣an eternity in the fast﹣developing tech industry",意为建设水的数据中心需要两年的时间发展.可猜测"eternity"应是时间意义的词汇.又从"most of the world's data centers have yet to be built"可知,世界大多数数据中心没建成,本句又用"but"转折,可见是一段长时间的建设过程.故选A.
65.C.主旨大意题.本文讲了微软刚刚完成了一个操作水下数据中心的服务器机架,介绍了水下数据中心的操作和一些优势.故选C.
【点评】本文为新闻报道类阅读.新闻报道类在英语阅读理解中是一种特点十分鲜明的题材.因为文章往往呈现出"倒金字塔"的特征,此类题的英语阅读理解技巧是重点看导语.导语位于新闻报道的首段,高度概括新闻事实,通过它点出新闻的主题,其次寻找关键词,理解题意,做出解答.
66.(10分)(2016•泰州三模)My father's family is not a musical family.They are a family of words.My brother has my father's dark hair,his love of a good argument.I take after my mother.From her I inherited a curious nature,a sense of adventure,bright red hair.I did not,contrary to her hopes,inherit a talent for the piano.That fact was established beyond doubt after unsuccessful attempts to draw music from me.
The piano lessons began when I was four.My mother was convinced that I would be a child Mozart.She found the ideal teacher﹣Madame Oblenka,a strict Russian woman,whose pursed lips were enough to frighten a wild horse into submission.Madame Oblenka,who expected a little Mozart,was not very delighted to find a little girl banging her fists(拳头) on the keys.
I tried to please her."Feel the music,"she urged.I"felt"it and winced(退避) my ears﹣for what is more unpleasant than a series of wrong notes played continuously?She"felt"my music,too,which is why she always left with an angrier expression than when she came.
Once,when I was ten,I managed to record one of my own rehearsals(练习).In order to escape my practice sessions,I would close myself behind the door of the piano room,put on the tape recording,and read until the tape had finished.That method worked for a week,until my mother began to wonder why I always missed the same B﹣sharp.She knocked on the door,and,receiving no answer,came in to check on me and found that I had fallen asleep while the tape of my performance played on and on.
I was twelve when my parents finally acknowledged that my hidden talent was not about to emerge(显现) any time soon.My mother,refusing to admit defeat,told me to pick another instrument."Choose anything you want,Honey,"she said,assuming that freedom of choice would inspire devotion.I thought long and hard and chose the drums.My parents,sensitive to noise,would be less than overjoyed by a daily bombardment of playing.I imagined my father in his study,cotton wads in his ears.
I worked my way through several other instruments before my mother hit on another idea.Maybe I wasn't meant to be an instrumentalist.Realizing that drama might be more suited to my talents,Mom took me to a drama teacher.However,he put me backstage,painting scenery.Once I recovered from my sense of injury,I realized the wisdom of his choice.I loved the active,practical backstage world,and I discovered that I had a knack for constructing and painting.I loved the challenge of taking our scanty(贫乏的) supplies and using them to make something beautiful.Imagining a scene and then seeing it emerge before me﹣this,to me,was close to magic.
I'm a sculptor now,and every day I experience afresh the joy of being fully absorbed in the act of artistic creation.It's a wonderful,blissful(乐而忘忧) feeling.I realize that my parents,in their misguided attempts to interest me in music,were trying to give me this feeling.And now I feel grateful.Perhaps they went about it in the wrong way,but their hearts were in the right place.
66.Madame Oblenka always felt angry because D .
A.the author was too young to play the piano well
B.the author often pointed out the wrong notes of her
C.the author kept banging on the keys unconsciously
D.the author's performance was far from satisfactory
67.Which of the following best reveals the author's attitude towards piano practice? C
A.She tried to make the piano teacher pleased.
B.She recorded her performance for improvement.
C.She played the recording instead of practising.
D.She repeated the same mistake in practising.
68.Why did the author choose the drums as a musical instrument? B
A.She was eager to free herself from piano lessons.
B.She was reluctant to play an instrument.
C.She was confident of handling them.
D.She was fond of beating drums.
69.The author's mother can be best described as A .
A.devoted and stubborn
B.encouraging and independent
C.helpful and considerate
D.hardworking and generous
70.We can learn from the passage D .
A.parents should encourage their children to create art
B.the ordinary backstage work can help one succeed
C.you can only get better at something if you practice
D.art should be treated as a joy rather than a burden.
【考点】人生感悟类阅读.
【分析】本文主要讲述了作者小时候被热爱音乐的父母要求学自己并不感兴趣的钢琴,但在最后也通过自己的努力找到了自己的兴趣,也告诫父母要让孩子自己去寻找兴趣,不要让艺术成为孩子的负担.
【解答】66.答案D.细节理解题.根据文章第二段"was not very delighted to find a little girl banging her fists on the keys."和第三段中"I"felt"it and winced my ears﹣for what is more unpleasant than a series of wrong notes played continuously"可看出Madame Oblenka 生气是因为作者的表现差强人意.故选D.
67.答案C.细节理解题.根据文章第四段"In order to escape my practice sessions,I would close myself behind the door of the piano room,put on the tape recording,and read until the tape had finished."可看出作者不详练习而是放录音,可见作者对钢琴的态度.故选C.
68.答案B.细节推断题.根据二三四段段落大意可了解到作者并不喜欢乐器,在钢琴课上的表现和作者对待练习的态度也可看出来.A项文章没有提到.CD项与大意不符合,故选B.
69.答案A.词义理解题."devoted and stubborn"投入与固执."encouraging and independent"鼓励与独立."helpful and considerate"乐于助人与体贴."hardworking and generous"努力与慷慨.根据文章大意可知道作者母亲有点固执.故选A.
70.答案D.主旨大意题.通读全文可了解到作者想告诉大家,要让艺术以兴趣的方式存在而不是负担.故选D.
【点评】本文考查人生感悟类文章的阅读水平,学生需要认真阅读原文,把握文章大意,对文章脉络有整体的了解,能仔细查找文中细节,并能根据文章内容进行合理的推测判断.
第四部分:任务型阅读(共1小题;每小题10分,满分10分)请认真阅读下面短文,并根据所读内容在文章后表格中的空格里填入一个最恰当的单词.注意:每个空格只填1个单词.
71.(10分)(2016•泰州三模)Social Networking and Its Effect
Social networking has become an unquestionable part of our everyday lives.Those who have a life on the Internet do not always realize that they are losing their connections with the real world.Nowadays,a reputation online is more important.Some are even finding a way to make a living online.Social media seems to have quite the impact,especially on teenagers.
Years ago,before social networking existed,friends would go out and have a good time,and popularity in high school would be something of importance to a lot of people.Today,popularity means having a lot of followers on Twitter or Tumblr.Tumblr has its own way of creating"celebrities".Users are considered"Tumblr famous"if they have a high number of followers.Websites make us think that greatness is achieved just because thousands of strangers are familiar with your face.Popularity is not about having a lot of friends anymore; it is just about being known for absolutely nothing.
Social networking has its positives,considering it allows us to connect with friends and family in a matter of seconds.Although this is extremely useful,it is also destroying our ability to make real life conversations.People are attacked over the Internet,but do not say a word to each other in person.Social media is preventing us from standing up for ourselves the way we should be.Facebook limits our conversations that we have with people,which is why it is always better to strike up a conversation in person instead of through a computer screen.Social networking destroys the true meaning of human interaction.
Teens are finding new ways to make a living out of advertisements that they post on their social networking pages.Social networks allow them to make money without even getting up off the couch.Being out in the real world and working creates ways to communicate and is a crucial part of life,but that will be destroyed if young teens think it is okay to just make money through social media.Social networking makes things easier,but that does not always mean that it makes things better.
Social networking affects young lives and causes teens to grow up differently from how their older relatives have.They rely on their blogs and pages to communicate with people,keep up with the latest trends and enjoy their separate little world.Social media has ruined how life should be:fun,adventurous and exciting.Instead,it has turned most teenagers into anti﹣social couch potatoes.There needs to be a break from social networking so young people can once again live a real life in the real world.
Title:Social Networking and Its Effect

【考点】科教类阅读.
【分析】本文主要讲述了社交网络及其影响.社交网络与我们日常生活密切相关,它给我们带来了很多便利,同时也产生了很多的负面影响.很多青少年脱离现实社会,沉迷于虚拟的网络世界.作者通过这篇文章告诉我们,应该享受现实中的生活,客观的看待虚拟的网络世界.
【解答】71.closely/tightly 信息转换题.根据第一段Social networking has become an unquestionable part of our everyday lives.可知社交网络已经成为了我们日常生活的一个毋庸置疑的部分.换言之,我们的日常生活与社交网络紧密相关.故该处填closely/tightly.
72.determined/decided 信息转换题.根据第二段Today,popularity means having a lot of followers on Twitter or Tumblr.可知人气意味着在Twitter 和 Tumblr上有很多的追随者.由此推知,人气度由追随者的数量决定.故该处填determined/decided.
73.face 信息提取题.根据第二段Websites make us think that greatness is achieved just because thousands of strangers are familiar with your face.可知网络上的人气关注的仅仅是脸.故该处填face.
74.negative 概括总结题.根据文章结构及题文该部分所对应的内容可知,该部分讲述的是社交网络的负面影响.故该处填negative.
75.violence/attack 信息提取题.根据第三段People are attacked over the Internet,but do not say a word to each other in person.可知网络攻击发生在那些实际上不认识对方的人之间.故该处填violence/attack.
76.less 信息转换题.根据第三段Facebook limits our conversations that we have with people,可知Facebook 使人们不太可能亲自交流.故该处填less.
77.advertising 信息提取题.根据第四段Teens are finding new ways to make a living out of advertisements that they post on their social networking pages.可知社交网络允许青少年通过广告赚钱.故该处填advertising.
78.good 信息提取题.根基第四段Social networking makes things easier,but that does not always mean that it makes things better.可知青少年没有通过现实世界中的沟通赚钱不一定是一件好事.故该处填good.
79.shut/parate/withdraw 信息转换题.根据第五段They rely on their blogs and pages to communicate with people,keep up with the latest trends and enjoy their separate little world.可知青少年脱离现实社会,沉迷于虚拟世界.故该处填shut/parate/withdraw.
80.discourages/prevents/stops/keeps/blocks 推理判断题.根据第五段Social media has ruined how life should be:fun,adventurous and exciting.Instead,it has turned most teenagers into anti﹣social couch potatoes.可知社交网络阻碍了青少年过着有趣、冒险和刺激的生活.故该处填discourages/prevents/stops/keeps/blocks.
【点评】本文考察学生的综合概括能力. 在理解文章整体的情况下,准确筛选出相关信息,找出其中的关键词,进行填空.
第五部分:书面表达(满分25分)
81.(25分)(2016•泰州三模)请阅读下面文字及图表,并按照要求用英语写一篇150词左右的文章.
Since 2014,the goal of building a"nation of readers"has been included in the annual Report on the Work of the Government.Just ahead of World Book Day,the Chinese Academy of Press and Publication has issued its findings in a survey of Chinese reading habits.Chinese people read on average about eight books in the year 2015,a slight increase compared with that in the previous years.
However,things are quite different among teenagers.Below is a chart which shows the number of books read by Chinese under age 17 in the years of 2014 and 2015 respectively(分别地).

【写作内容】
1.用约30个字单词概述上述文字及图表的主要内容.
2.结合上述信息,简要分析可能导致青少年图书阅读量下降的原因.
3.结合自身实际,就如何提高青少年的图书阅读量提几点建议(不少于两点).
【写作要求】
1.写作过程中不能直接引用原文语句.
2.作文中不能出现真实姓名和学校名称.
3.不必写标准.
【评分标准】内容完整,语言规范,语篇连贯,词数适当.
【考点】读写任务作文.
【分析】本文是读写任务型写作,这类作文可按照三段式模板写:第一段:概况所给短文要点.第二段:过渡词引出主题句﹣﹣﹣阐述理由.第三段:个人观点.特别要注意第一段的概括.用自己的语言概括,不能照搬照抄原文. 时态用一般现在时.人称用第三人称. 重要短语:compared with (与…作比较),witness sth (见证…),give rise to(引起,激起),due to (由于),take part in(参加),enhance one's enthusiasm(热情),develop a habit(培养一个习惯),try to do sth(努力做某事),make plans for sth(为…制定计划),on the basis(在…的基础上).
【高分句型一】
1.Despite①the fact that the Chinese generally read more books ②compared with the previous years,the past year witnessed a significant decline in the number of books read by those under age 17,especially the middle school students.
①此处是由连接词"that"引导的同位语从句,解释说明名词"the fact"的具体内容.
②此处是由过去分词短语作时间状语,主句是"the Chinese generally read more books",主句的主语"the Chinese"构成逻辑上的被动关系.
【高分句型二】
2.the load of study for middle school students gets heavier and heavier as their grade advances,leaving little time for reading.
此处是由现在分词短语作结果状语,主句为"the load of study for middle school students gets heavier and heavier as their grade advances",主句的主语为"the load of study for middle school students"与动词"leave"构成逻辑上的主动关系.
【高分句型三】
3.Only in this way can I read and enjoy more books.
此处是部分倒装结构,结构为"Only+【状语成分:介词短语/when、if引导的从句/时间副词】+一般疑问句形式".
【解答】Despite the fact that the Chinese generally read more books compared with the previous years,the past year witnessed a significant decline in the number of books read by those under age 17,especially the middle school students.【高分句型一】(概括)
Quite a few things give rise to the problem.Due to the fierce competition,the load of study for middle school students gets heavier and heavier as their grade advances,leaving little time for reading.【高分句型二】What's worse,electronic devices and various forms of entertainment have taken what little there is of their spare time.(导致青少年图书阅读量下降的原因)
To deal with the problem,we ourselves should know the significance of reading for our growth and develop a good reading habit.For me,I will try to take part in various reading activities to enhance my enthusiasm in reading.Moreover,I will make plans for reading on the monthly basis.Only in this way can I read and enjoy more books.【高分句型三】(个人观点/建议)
【点评】读写任务型写作是将阅读与写作有机结合,要求考生既能读懂文章信息,又要依据要求规范连贯地表达内容,其中准确概括很有挑战且十分重要,根据记叙文、议论文、说明文等不同文体作相应概括,总的来说,遵循以下步骤:确定主题句;寻找关键词;重构主题句;重组支持句.写作时注意准确运用时态,上下文意思连贯,符合逻辑关系,尽量使用自己熟悉的单词句式,同时也要注意使用高级词汇和高级句型使文章显得更有档次,平时需注意积累短语和重要句型.
上一页 [1] [2] [3] [4] [5] [6]