3773考试网
 3773考试网 - 高考 - 高考模拟题 - 高考英语 - 正文
北京 上海 广东 山东 江苏 浙江 湖北 四川 天津 陕西 湖南 福建 重庆 安徽 辽宁 江西 海南 宁夏 吉林 山西 广西 云南 新疆 黑龙江 青海 甘肃 西藏 河北 贵州 河南 内蒙古

2017泉州高三高考适应性模拟英语试题及答案

来源:3773考试网 2017-5-7 19:45:59


第三部分   英语知识运用(共两节,满分 45 分)
第一节完形填空(共 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分)
阅读下面短文,从短文后各题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出可以填入空白处的最佳选项,
并在答题卡上将该项涂黑。
I heard a story about a scientist who made several important medical breakthroughs. He was once asked why he was so much more      41     than others.
He responded it all came from a(n)    42     with his mother when he was young. He had been trying to 43   a bottle of milk from the refrigerator   44    he lost his hold on the bottle, spilling its contents all over the floor.
Instead of    45    him, his mother said, "Robert, what a great    46     you have made! I have     47     seen such a huge pool. Well, the    48    has already been done. Would you like to get     49     and play in the milk for a while before we clean it up?"
Indeed, he 50 . After a few minutes, his mother said, "Robert, is it time you cleaned it up and restore everything to its proper     51   ? "
After they cleaned up the spilled milk, his mother said, "You know, what you did just now is a 52 experiment. Now, let's    53    the bottle with water and see if you can discover a way to carry it without    54 it." The little boy tried more than once and     55     it at last. What a wonderful     56   !
The scientist    57     that it was at that moment that he knew he didn't need to be afraid to make mistakes. 58    , he learned that they were just   59     for learning something new, which is what scientific experiments are all about. Even if the experiment "doesn't work," we usually learn something      60     from it.
41.A. learned B. creative C. flexible D. energetic
42.A. compromise B. discussion C. disagreement D. experience
43.A. remove B. exchange C. reach D. pour
44.A. while B. before C. when D. until
45.A. yelling at B. catering to C. approving of D. chatting with
46.A. mistake B. mess C. decision D. effort
47.A. regularly B. frequently C. eventually D. rarely
48.A. deal B. damage C. favor D. housework
49.A. in B. out C. down D. back
50.A. saw B. got C. did D. cleaned
51.A. order B. direction C. function D. level
52.A. meaningful B. scientific C. tiring D. failed
53.A. fill B. empty C. combine D. replace
54.A. fastening B. missing C. dropping D. hooking
55.A. hung B. caught C. took D. made
56.A. sight B. lesson C. bottle D. moment
57.A. admitted B. repeated C. remarked D. responded
58.A. However B. Otherwise C. Anyway D. Instead
59.A. opportunities B. preparations C. barriers D. strengths
60.A. typical B. valuable C. conventional D. reasonable


第 II 卷
第三部分    英语知识运用(共两节,满分 45 分)
第二节(共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分)
阅读下面短文,在空白处填入 1 个适当的单词或括号内单词的正确形式。
A feast of Greek pleasures
It's a joy to surrender to the Greek way of living. Greece's welcoming people, mouthwatering food and drink and joyful music and folk dances make        61       easy to immerse yourself into the easygoing lifestyle.
When in Greece, I eat   62    the Greeks do. Every morning, I head to a taverna and order a selection, which never gets old for me. My    63    (favor) stop is the Karayiannis Ouzo Bar, a memorable setting for a drink and snack.
When celebrating special events,  64   (especial) at weddings and baptisms, Greeks love to dance. Popular 65 (dance) include  the  "kalamatianos"  circle  dance  and  the  "syrtaki,"  done  with  arms outstretched or       66       (throw) across one another's shoulders.
Music is not only for special events  — it's part of everyday life. Wander through any town on a weekend
evening and there's a chance you'll come 67 musicians sitting around playing 68 (tradition) folk music on their bouzouki.
Greeks tend       69       (show) hospitality with drinks  — often ouzo. You don't drink ouzo straight; you
add ice or water, which 70 (turn) the ouzo from clear to milky white. The last time I had it, I had a hard time holding my camera steady.
第四部分 写作(共两节,满分 35 分)
第一节短文改错(共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分)
假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有 10 处语言
错误,每句最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除和修改。
增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。
删除:把多余的词用斜线(\)划掉。
修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。
注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;
2.只允许修改 10 处,多者(从第 11 处起)不计分。

Over the last few years, my family and I started working towards a greener life. My mum and dad drive less and often take the bus to work. They are carefully to save gas when they cook. We recycle things and we give old clothes and furnitures to charities.
I believe there is a lot more we can do. For example, we will try to use fewer water by turning off the tap while we brush us teeth. Taking shorter showers will help, either.
Save the planet needs everyone’s effort. Although each one of us may only do a little, but together we can make a big different.
第二节   书面表达(满分 25 分)
假设你是李华,春节期间你的澳大利亚笔友 Tom 来信询问什么是红包,你回信向他解释红包的象征 意义和收到长辈红包的感触,并询问他们的长辈如何表达对后辈的期许。
注意:    
1. 词数 100 左右;  
2. 可以适当增加细节,以使行文连贯。
参考词汇:红包 red packet
 Dear Tom,

 

Yours, Li Hua

 

 

 

 

1.    B 2.  C 3.  B 4. C 5. A 6. B 7.  C 8. C 9. A 10.  B
11. B 12. A 13. C 14.  B 15. C 16. A 17.  B 18.  A 19.  A 20.  C
第二部分 阅读理解
第一节
21.  C 22.  A   23. D 24. D 25.  D 26. A 27. B 28.  C 29.  C 30.  A
31.  B 32.  B 33.  C 34.  D 35.  B 36.  E 37.  C 38.  F 39.  B 40.  D
A 篇
应用文。本文介绍了新型招聘人才手段,即通过博客招聘人才,这样供需双方都方便。
21.  【答案】C。
【解析】细节理解题。根据第一段最后一句 these millions of journals make great hunting grounds for candidates,以及后几段的信息 find and talk with job seekers 和 a great way to interact with promising hires,可 知 C 项正确。
22.  【答案】A。
【解析】细节理解题。根据第二、三段可知作者推崇 online  networking;第四段第三句有提及 B 项
face-to-face events,但它是传统的招聘方式;而 C 项和 D 项过于片面。故选 A。 23.  【答案】D。
【解析】推理判断题。第二段 …an About Me page with the blog that gives you an author introduction,第 三段 You might also start your own blog as a way to find and talk with job seekers.,第四段 Online networking is also a great way to interact with promising hires.等信息可判断,本文讲述的是招聘方而非上记者、下岗工 人或求职者可在博客上找到中意的员工。故选 D。
B 篇
记叙文。本文通过作者的亲身经历和研究推荐读者练习瑜伽,健身又防病。
24.【答案】D。
【解析】推理判断题。根据第三段第二句作者的自我诊断和最后一段作者的深入研究,可推出作者是 a physician. 故选 D。
25.【答案】D。
【解析】细节理解题。从文中第二段二句 Once you understand them, you'll have even more motivation to step onto your mat.可知是 them 触发动机,而 them 是指上句 Western science is starting to provide some concrete clues。故选 D。
26.【答案】A。
【解析】细节理解题。根据第三段第一句 I myself have experienced yoga's healing power in a very real way. 和倒数二段 Thanks to …and my own exploration, my chest is more flexible than it was, my posture has improved, and for more than a year, I've been free of symptoms.可知作者以自己的亲身经历推荐读者练习瑜 伽。故选 A。
27.【答案】B。
【解析】推理判断题。根据最后一段后半句 the West to identify and explain how yoga can both prevent disease and help you recover from it.可推出作者最有可能写瑜伽能提高改善身体健康的方法。故选 B。作者 的写作目是推荐读者练习瑜伽,健身又防病。所以排除选项 A。 根据二段 Weeks before a trip to India in 2002,文章已经提到去印度,可排除选项 C。 根据倒数二段最后一句 and for more than a year, I've been free of symptoms.可知作者已经提到康复。选项排除 D。
C 篇
议论文。本文介绍了面对未来人口增加、食物需求量大以及短缺等问题,专家提出向森林要食物。
28.【答案】C。
【解析】细节理解题。根据第一段 Officials are worried about that prediction,而 that prediction(预测) 指的就是上文的“demand for food will be two times what it is now”,因此正确答案是 C。
29.【答案】C。
【解析】细节理解题。根据第二段和第四段 Mr. Vira 所说的话可以得出,正确答案为 C。 30.【答案】A。
【解析】细节理解题。根据第五段 For example, a project in Ghana aims for proper management of forests and fields together.,我们得知正确答案是 A。注意此题采用同义词替换,如文中用 aims for,题干中用 the initial purpose。
31.【答案】B。
【解析】标题归纳题。本文第一段先提出问题:介绍了面对未来人口增加、食物需求量大以及短缺等 问题,从第二段开始专家提出向森林要食物,并通过项目研究,证明其可行性,同时还会带来气候环境的 改善。因此,B 选项为最佳。
D 篇
议论文。本文引用心理学家的研究,讲述受怕也会有益于健康。
32.【答案】B。
【解析】推理判断题。纵观全文,frightened,scared,fear 等主题词汇多次出现,可以推断得出,第一 段提出 Halloween 这个节日是为了引出文章主题:受怕也会有益于健康。故选 B 项。
33.  【答案】C。
【解析】词义猜测题。根据第三段 Watch people walking out of a haunted house, and you’ll see lots of smiles and high fives,smiles 与快乐的情绪相符,故选 C 项。
34. 【答案】D。
【解析】篇章结构题。由第二段 Think about your favorite scary books or movies. You are scared but you just can’t resist reading or watching them. …第三段 if you’re at a haunted(闹鬼的) house with some pals, that
experience can help solidify your friendship. …第四段 Things like giving a presentation in front of your class or performing in a school play can make us fearful and anxious. But these experiences help build a sort of endurance to fear that makes us more confident. …可以看出,作者通过列举多个例子,让读者相信:受怕也会有益于健 康。故选 D 项。
35. 【答案】B。
【解析】细节理解题。根据第三段…that experience can help solidify your friendship 可知受怕会让人们 的关系更亲密,故选 B 项。根据第二段 Being frightened makes your brain flood with healthy chemical substances that excite your mood and release feelings of great excitement. 可知 A 项是错的;第四段 But these experiences help build a sort of endurance to fear that makes us more confident.告诉我们承受压力使我们更自 信,但 C 项的 controls 一词不够妥帖,故 C 项也是错的。D 项的 everyone 范围太大,有以偏概全之嫌。文 末 Kerr 也指出“kids younger than six and or seven can’t separate real and make-believe, so seeing something frightening could have lasting, negative effects.  ”,故 D 项是错的。

第二节
说明文。本文讲述如何应对过分考试焦虑。
36. 【答案】E。
【解析】本题考查学生的行文逻辑能力,本句起承上启下作用。上文提到 a little bit of anxiety can be beneficial. “有益”体现在有助于你保持较高的积极性和注意力(motivated and focused),进而转折说太多 的焦虑也会有不好的影响(However, too much anxiety may have a bad effect…)。故选 E。
【答案】C。
【解析】本题考查学生的主题归纳能力,本句为主题句,本段以下句子都来说明 Develop good  study habits 这一主题。故选 C。
38.  【答案】F。
【解析】本题考查学生的篇章结构理解能力。本段主题是 Be prepared。作者首先阐述做好准备能减少 焦虑,弄懂考试资料会让你放松,克服焦虑从而考得好。下文说临时抱佛脚会导致考试焦虑,说明此空讲 的应该是另一层意思,即如果没准备好,会导致焦虑。故选 F。
39.  【答案】B。
【解析】本题考查学生的主题归纳能力,本句中黑体词 Focus on doing well in the test and you probably will. Take slow and deep breaths and stay in control.对应选项 B 的关键词 positive  和 relaxed。故选 B。
40.  【答案】D。
【解析】本题考查学生的行文逻辑能力,注意逻辑连接词 On the contrary(相反地),通过本段第一句 主题句,和后面句子说要把每一次考试看作是一次学习经历,而不能把它认为是终极评判(the final judgment)。故选 D。

第三部分 英语知识运用 第一节
41.  B 42. D 43. A 44. C 45. A 46. B 47. D 48.  B 49. C 50. C
51.  A   52. D 53. A 54.  C 55. D 56. B 57.  C 58.  D 59. A 60.  B
本文是一篇以叙为主的夹叙夹议、教育题材的文章,通过一位医学家讲述其儿时的一次经历以及他母 亲的教育方式,激发了他的创造性,才有其医学上的成就。
41.  【答案】B。
【解析】通过上文 a scientist who made several important medical breakthroughs,以及文章讲述他母亲的 教育方式,可知他比别人有更强的创造力(creative),故选 B。
42.  【答案】D。
【解析】他回答说这都来自于小时候和他妈妈在一起的一次经历(experience),故选 D。 43.  【答案】A。
【解析】通过上下文,这里要表达的意思是,他要从冰箱里移走(removed)那瓶牛奶这时突然抓不 住瓶子,瓶子摔了,洒了一地的牛奶。注意与 from 的搭配。故选 A。
44.  【答案】C。
【解析】意思同上句。when 在此意为“这时”,常用于 be about to do / be doing/ had (just) done sth when…(正要做/正在做/刚做完某事这时……)结构。做此意时不能用 while 或 as 替代。 lose one's hold on sth 意为“对……失去支配力”。故选 C。

上一页  [1] [2] [3] 下一页



  • 上一个文章:
  • 网站版权与免责声明
    ①由于各方面情况的不断调整与变化,本网所提供的相关信息请以权威部门公布的正式信息为准.
    ②本网转载的文/图等稿件出于非商业性目的,如转载稿涉及版权及个人隐私等问题,请在两周内邮件fjksw@163.com联系.
    全站专题
    · 英语四六级查分  · 临汾  · 苏北四市  · 甘肃省教育考试院  · 吉林省教育考试院  · 湖北省教育考试院  · 安徽招生考试网  · 河南招生考试信息网  · 招考资讯网  · 浙江省教育考试网  · 湖北招生信息网  · 重庆招考信息网  · 广东考试服务网  · 上海教育考试院  · 湖南省教育考试院  · 广西招生考试网  · 云南招生考试院  · 黑龙江省招生考试院  · 三省五校联考  · 中考志愿填报  · 中考分数线  · 中考录取查询  · 中考查分网  · 中考作文网  · 中考试题答案网  · 高考零分作文  · 高考成绩查询2017  · 高考试题及答案  · 公安警察院校招生  · 西藏教育考试院  · 青海招考信息网  · 云南省招考频道  · 四川省教育考试院  · 陕西招生考试信息网  · 新疆招生网  · 广东省教育考试院  · 湖南招生考试信息港  · 重庆市教育考试院  · 湖北教育考试网  · 江西省教育考试院  · 江苏省教育考试院  · 吉林省教育信息网  · 黑龙江招生考试信息港  · 山西招生考试网  · 天津市教育招生考试院  · 北京教育考试院  · 辽宁招生考试之窗  · 内蒙古招生考试信息网  · 河北省教育考试院  · 山东省教育招生考试院  · 广西招生考试院  · 海南省考试局  · 河南省招生办公室  · 贵州省招生考试院  · 宁夏教育考试院  · 浙江教育考试院  · 上海招考热线  · 福建省教育考试院  · 安徽省教育招生考试院  · 成绩查询、录取查询、网上报名系统  · 香港高校内地招生  · 空军招飞  · 自主招生保送生小语种  · 中国大学排行榜  · 高考满分作文|高考作文  · 高考志愿填报指导、平行志愿  · 高水平运动员体育特长生招生  · 高考报名  · 艺术特长生  · 空乘招生民航招飞  · 高考志愿填报  · 军校招生网_国防生招生_军校名单  · 单招


    | 关于我们 | 联系我们 | 版权申明 | 网站导航 | 手机版
    琼ICP备12003406号